Zanimivosti

Google ima svojo mobilno telefonijo

STA/M.J.
23. 4. 2015, 08.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Spletni velikan Google je v sredo začel ponujati storitve mobilne telefonije, kar je dobra novica za vse potrošnike, ki se dušijo pod cenami konkurence. Storitev, imenovana Project Fi, je za zdaj na voljo le uporabnikom pametnih telefonov Google Nexus 6 in le s posebnim povabilom.

Arhiv Svet24

Storitev uporablja wi-fi internetno zvezo in omrežji podjetij Sprint ter T-Mobile v ZDA, brez posebnih dodatnih stroškov pa omogoča komunikacijo v 120 državah sveta. Cena bo 20 dolarjev na mesec za osnovne storitve ter po deset dolarjev za vsak gigabajt podatkov. Uporabniki bodo plačali le to, kar bodo porabili.

Google je sporočil, da storitev omogoča avtomatično povezavo z več kot milijonom brezplačnih in zanesljivih dostopnih točk wi-fija. Če tega ni na voljo, pa se lahko porabniki priključijo na omrežja T-Mobile ali Sprint.

Nova storitev bo povečala prodajo telefonov Nexus, ki jih izdeluje Motorola, od lani v lasti podjetja Lenovo. Google s tem konkurira Applu in drugim proizvajalcem telefonov. Potrošniki pa bi bili zelo veseli, če zadeva ne bi bila omejena le na posebej povabljene.