Zanimivosti

Tale je rodila hudo mlada...

T.C.
10. 1. 2016, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Neka 12-letna britanska šolarka, ki sploh ni vedela, da je noseča, je rodila kar doma in to povsem sama, so pred dnevi sporočili iz socialne službe v Devonu na jugozahodu Velike Britanije.

Arhiv Svet24

Arhiv Svet24

Deklica se je prebudila s hudimi bolečinami v trebuhu, zato se je zatekla v kopalnico, kjer je kmalu nato rodila dečka, težkega nekaj več kot 3 kilograme. Mlado mamico in novorojenčka so nato prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da sta oba zdrava.

Kot je povedal oče mlade mamice, ni nihče vedel, da je hči noseča, niti njen 17-letni prijatelj, ki je oče otroka, ne. "Kar malo šokiran sem. Še večer pred tem sem bil srečno poročen soprog z dvema otrokoma, naslednji dan pa sem bil že dedek," ni skrival presenečenja.

Kljub številnim kampanjam o pomenu kontracepcije in liberalni zakonodaji na tem področju, je Velika Britanija med članicami EU še vedno na prvem mestu po številu mladoletnic, ki zanosijo. Vsako leto namreč zanosi kar 7700 najstnic, mlajših od 16 let, od tega polovica otroka donosi, kažejo podatki britanskega ministrstva za zdravstvo.

Arhiv Svet24