Zanimivosti

Prvič po 15-tih letih so osušili mestni kanal in odkrili neobičajne smeti

M.J.
10. 1. 2016, 11.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prvič po 15-tih letih so v Parizu osušili kanal Saint-Martin, ki se nahaja v eni izmed najimenitnejših mestnih četrti. To, kar so našli na dnu, jih je nadvse presenetilo.

Reuters

Globine rek, morja in kanalov vedno skrivajo zanimive stvari in tudi veliko tistega, kar tja ne spada. Prvič po 15-tih letih so v Parizu osušili kanal Saint-Martin, ki se nahaja v eni izmed najimenitnejših mestnih četrti.

Tega, kar so našli na dnu kanala, nihče ni pričakoval. Podobno je bilo tudi leta 2001, ko so v kanalu našli za več kot 40 ton smeti. Našli so kolesa, motocikle, invalidske vozičke, toaletne školjke in tudi avtomobil.

Zadnje izsuševanje pa je razkrilo odvržene motocikle, stole, kasetofone, ducat koles in celo eno pištolo, ki so jo takoj odnesli na forenzično analizo. Izsuševanje 90.000 kubičnih metrov vode in obnova kanala bo mesto Pariz stala 9,5 milijona evrov. Dela naj bi bila zaključena v treh mesecih.

Mestne oblasti so prebivalce pozvale, da naj se po ponovni urediti kanala Saint-Martin do mesta začnejo obnašati bolj spoštljivo.