Zanimivosti

Legenda Top Geara, Jeremy Clarkson, suspendiran

STA / T.C.
10. 3. 2015, 21.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Britanska televizija BBC je danes suspendirala Jeremyja Clarksona, enega svojih najvidnejših voditeljev, znanega predvsem po vodenju priljubljene avtomobilistične oddaje Top Gear. Kot so zapisali na spletnih straneh, so ga suspendirali po glasnem prepiru s producentom in uvedli preiskavo.

BBC
Clarkson je pri Top Gearu preteklost.

Zaradi tega BBC to nedeljo tudi ne bo predvajal nove epizode Top Geara, ki jo Clarkson sicer vodi skupaj z Richardom Hammondom in Jamesom Mayem ter skrivnostnim dirkačem "Stigom". Trenutno predvajajo že 22. sezono te priljubljene oddaje, ki je leta 2005 prejela tudi ameriško televizijsko nagrado emmy.

Clarkson je bil že od maja lani na preizkušnji zaradi domnevno rasističnih opazk med oddajo. Kot je dejal tedaj, je od BBC dobil zadnje opozorilo in pojasnil, da ga bodo odpustili, če bo izrekel še kako neprimerno opazko, kjerkoli, kadarkoli, še navaja BBC na svojih spletnih straneh.

Clarkson, "Jezza", kot mu tudi pravijo, sicer velja za kontroverznega voditelja, ki nemalokrat hodi po robu sprejemljivosti. A po drugi strani je eden najbolj prodornih voditeljev na BBC. Izdal je tudi že preko deset knjig in piše članke za Sunday Times in The Sun.

Twitter @JeremyClarkson