Zanimivosti

CONRAD SVETUJE: Zakaj ne bi sami zamenjali gume na avtomobilu?

N.N.
2. 3. 2015, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Obstaja veliko dobrih razlogov, zakaj je potrebno pnevmatike na vašem avtomobilu menjati dvakrat letno. Zakaj bi menjavo pnevmatik prepustili vulkanizerju, če lahko to storite kar sami. Postanite sam svoj mojster, priskrbite si pravo orodje in prihranite.

Več Conradovih nasvetov najdete na: http://www.conrad.si/nasveti

Zimske gume je na podlagi zakona o varnosti v cestnem prometu potrebno imeti obdobju od 15. novembra do 15. marca. Če tega ne upoštevate, vas lahko doleti globa, celo do 400 evrov.

Vožnja z letnimi pnevmatikami, je v zimskih razmerah precejšnje tveganje. Takoj, ko pade temperatura pod sedem stopinj Celzija, letne pnevmatike izgubijo svojo elastičnost in imajo zato zelo slabo oprijemljivost. Zaradi tega se lahko brez ledu na cesti, vaša zavorna razdalja, pri hitrosti 60 kilometrov na uro, podaljša za več kot 10 metrov. Poleg tega, uporaba ustrezne pnevmatike zmanjšuje porabo goriva in podaljšuje njihovo uporabnost. 

Torej, obstaja veliko dobrih razlogov, zakaj je potrebno pnevmatike na vašem avtomobilu, menjavati dvakrat letno. Z malo truda in z ustreznim orodjem menjava pnevmatik ni zapleten postopek.

To lahko storite v garaži, na dvorišču ali celo na parkirišču. Postanite sami svoj mojster in prihranite pri vulkanizerskih stroških. Postanite sami svoj mojster in prihranite pri vulkanizerskih stroških.