Zanimivosti

Kakšna žival je pa to?!

K.S.
3. 12. 2014, 12.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Že peto leto zapored je konec novembra v Centru konjeniškega športa Celje potekalo tekmovanje v preskakovanju ovir za Svetovni pokal – FEI World Cup Celje 2014. Organizatorji so pripravili tudi šov program z Melie Philippot iz Francije in njeno levinjo Luma, ki sta se Sloveniji predstavili prvič. Vzporedno je potekal tudi VIP sprejem, kjer je bilo mogoče opaziti mnoge znanje obraze iz gospodarstva, športa in kulture, med drugim tudi Dejan Zavca.

Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 310 konj, 175 jahačev iz 20 držav, med drugim tudi iz Avstrije, Belorusije, Belgije, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Velike Britanije, Madžarske, Italije, Latvije, Litve, Mehike, Nizozemske, Rusije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Švice in Turčije. Višina ovir na nedeljskem Grand Prix tekmovanju za Svetovni pokal je lahko najmanj 140 cm in največ 160 cm.

Pred nedeljskim tekmovanjem za Svetovni pokal so organizatorji pripravili tudi slavnostno otvoritev s šov programom, ki so jo popestrile mažorete iz Laškega in Melie Philippot, ki prihaja iz Severa Francije in se je Sloveniji predstavila prvič s svojimi tremi točkami.

Zmagovalec nedeljskega Grand Prix tekmovanja za Svetovni pokal je bil PhilippSchober s konjem Zandigo TS iz Nemčije. Na drugem mestu je končala Avstrijka, Alice Janout s konjem Wodka Lime, tretja pa je bila Čehinja Zuzana Zelinkova s konjem Caleri II.

»Veseli me, da se je tekmovanja ponovno udeležilo veliko število tekmovalcev in konj, kar nam je neke vrste potrditev za dozdajšnje in spodbuda za nadaljnje delo. Vsekakor imamo zastavljene ambiciozne cilje za prihodnja leta, saj bomo v maju zopet organizirali Pokal narodov 2015, vendar tokrat še nivo višje. Če želimo biti konkurenčni s podobnimi centri in tekmovanju v Evropi, se moramo ves čas razvijati in iskati inovacije v organizaciji dogodka. Naša pričakovanja in cilji so žal pogosto višji od tega, kar je v tem trenutku realno, vendar ne pustimo, da nas to ovira pri razvoju«, je povedal HugoBosio, PredsednikOrganizacijskegaodbora FEI World Cup Celje 2014.