Zanimivosti

Oče je svojo 13-letno hčerko dal v roke posiljevalcu

J.P.
27. 11. 2014, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ženska je štela le trinajst let, ko so jo njeni starši predali vodji kulta, da bi bila ena izmed njegovih »desetih devic«. Ta jo je nato celo desetletje zlorabljal.

Arhiv Svet24

Danes sedemindvajsetletno Lindsay Tornambe je osebno izbral Victor Barnard, vodja kulta iz Minnesote v Združenih državah Amerike. Tako je postala ena izmed njegovih »desetih devic«. Triinpetdesetletni Barnard je že več mesecev uspešno na begu, policisti pa domnevajo, da ga skrivajo nekdanji člani njegovega kulta.

Arhiv Svet24

Starša sta jo k Barnardu poslala, potem ko je ta njo in devet drugih »duhovno« poročil – na glave jim je poveznil tančice, jim nataknil prstane, v usta pa natresel soli. »Moja starša sta bil zraven,« je povedal Lindsay. »Takrat mi je postalo jasno, da ne bosta ukrepala.« Barnard je njenim staršem že takrat povedal, da bo z njo morda imel spolne odnose. Kot je dejala, se je zloraba začela takoj, ko se je preselila k njemu. »Povedal mi je, da je Jezus Kristus imel Marijo Magdaleno in druge ženske… in da je duhovno in naravno, da skrbi zame na enak način,« je še razkrila sedemindvajsetletnica.

Arhiv Svet24

Vendar pa njen oče Carmen vztraja, da za zlorabo ni vedel. Priznava le, da mu je Barnard dejal, da bo imel spolne odnose z njegovo hčerko šele, ko bo starejša. Kot je dejal, je bila njegova največja napaka v življenju, da je zaupal napačnemu človeku. »Mislil sem, da moja hči služi Cerkvi, o drugem dogajanju nisem vedel ničesar,« je povedal Carmen in dodal, da »ni dneva, ko me ne zadane teža moje odgovornosti za to, kar se je zgodilo.« Kult je v enajstih letih hotel večkrat zapustiti, a ni imel, kot je dejal, prave podpore. Barnard je iz Minnesote pobegnil leta 2009, potem ko se je zapletel s številnimi poročenimi ženskami.

Arhiv Svet24

Device

To so bile prvorojene hčerke, podarjene Barnardu, starosti med dvanajst in štiriindvajset let. Z njim so v obdobju desetih let spale med enkrat do petkrat na mesec. Pogosto jih je ustrahoval z božjo kaznijo, ki da jih bo doletela, če se mu bodo odrekle.