Zanimivosti

Po 14 letih življenja potepuška psička Belka dobila svoj grafit

TP
21. 11. 2014, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Leta 2000 je nekdo v naselju Paviljon v Novem Beogradu zapustil psičko, pasme border collie, po imenu Belka. Danes za njo skrbi več kot 20 ljudi. Belka je le eden od številnih zapuščenih psov v Srbiji, vendar ima za seboj prav posebno zgodbo. »Našli smo jo v okolici bližnje šole, ko je imela morda štiri mesece. Zapuščena je bila skupaj z bratcem, ki je žal umrl,« se začetkov spominja eden od tamkajšnjih prebivalcev.

pesmojprijatelj.si

Čeprav Belka nima svojega doma, je deležna vse ljubezni, ki bi jo dobila tudi sicer. Prebivalci jo hranijo, se z njo igrajo, peljejo jo na preglede k veterinarju, pred leti so jo tudi sterilizirali. »Bog ne daj, da se je kdo dotakne! Ona je prava kraljica, saj za njo skrbi prek 20 ljudi čisto vsak dan. Obožujemo jo in jo imamo neizmerno radi. Ena oseba ji prinese kosilo, druga z njo preživi nekaj prostega časa, na koncu dneva pa ji tretja odnese večerjo,« nadaljuje eden od njenih skrbnikov. 

Sogovornik je tudi sam velik ljubitelj živali in si življenja brez njih preprosto ne predstavlja. Lani je njegov pes, pasme bokser, umrl, zato z Belko preživi več časa kot pretekla leta. Da ima pasja prebivalka prav poseben položaj v soseski, dokazuje tudi grafit z njeno podobo. Gostitelj je pojasnil: »S pomočjo mladega umetnika, ki izredno lepo riše in dela tetovaže, smo se odločili, da je čas, da tudi Belka dobi svoj grafit.«