Zanimivosti

Tedenski horoskop od 27. 10. do 3. 11. 2014

R.T.
26. 10. 2014, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po tednu, ko je bilo na nebu sprememb kot že dolgo ne, se pred nami odpira novi, v katerem večjih planetarnih obratov ali premikov ne bo. Merkur še ne bo dovolj hiter, da bi lahko bili brezskrbni na njegovih področjih, bo pa zato škorpijonska energija – energija učinkovitosti in rezultatov – toliko bolj prisotna.

Ne bo torej dovolj, da govorimo in načrtujemo, bolj bodo potrebni konkretni ukrepi. To lahko velja tudi za širše področje, kjer bo dogajanje bolj na realni podlagi, medtem ko bodo vsi poskusi zamegljevanja in prodajanja megle obsojeni na kratko pozornost. Seveda nam vse poteze ne bodo všeč, a jih bomo sprejeli, ker bodo kazale videz, da vodijo v dobri smeri. Vendar še vedno velja tudi to, da previdnost nikoli ni odveč in da moramo ob vsem ostati budni in pozorni. 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Potegnili boste nekaj potez, ki bodo razjezile vašo okolico, v resnici pa ne boste mislili nič slabega, le predramili bi jih radi, da ne bi vsi čakali samo na vas. Pri usmeritvi boste zagovarjali cilje, ki so postavljeni nekaj korakov naprej. Zelo prodorni boste in učinkoviti, če le ne boste naleteli na starejšo osebo, ki bo imela veliko povedati, rezultatov pa od nje ne bo od nikoder, če odštejemo zgodbe, kako je bilo včasih ... V ljubezni bodo pihali ugodni vetrovi, le v četrtek se pazite kakšnega naglega preobrata. Ne bo šlo za kako prekinitev, le misliti vam bo dalo. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Tudi če boste imeli še tako jasno predstavo, kaj si želite in kam vas vodi pot, vam bodo ponagajale okoliščine, zaradi katerih boste morali delati ovinke ali pa kompromise. Skratka, preveč stvari bo v tem tednu odvisnih od drugih in ne od vas. Starejša oseba vam bo hotela soliti pamet, z mlajšimi in ljudmi iz iste generacije pa boste v tem tednu lahko odlično sodelovali. Dela vam ne bo manjkalo, lahko pa pride do slabšanja odnosov v kolektivu. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Napetosti zadnjih tednov bo počasi konec, in če ste dobro razumeli probleme, boste tokrat naredili nekaj potrebnih sprememb in vsaj za nekaj časa naredili red v svojem življenju. V tem tednu lahko dobite ugodne informacije, povezane ali s tujino ali potovanji ali pravnimi oziroma upravnimi zadevami, vendar raje preverite, ali vse povedano drži. V ljubezni je treba na jezik paziti še bolj kot navadno. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Precej sentimentalni dnevi so na vrsti, v katerih boste okoli sebe gledali skozi rožnata očala ali pa česa preprosto ne boste marali videti. Še posebej to velja za primer, ko bi nekomu morali povedati, kar mu gre. Planeti se drug za drugim selijo v ali pa proti vašemu področju ustvarjalnosti, otrok in ljubezni. Če to ni kakorkoli povezano z denarjem, potem so pred vami prijetni dnevi, denar vam bo namreč povzročal nekaj več skrbi, ki pa bodo le začasne, že v četrtek bo položaj jasnejši. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

V tem tednu vas bo ujezilo, ker nekaj pomembnega ne bo šlo tako, kot je bilo predvideno, morda v prometu ali pri odnosih z okolico, pa tudi z domačimi stvari ne bodo šle povsem gladko. Če se boste odločili problem rešiti sami, pazite na tiste, ki komplicirajo, saj tako ne boste prišli nikamor. Škodo pa si sami lahko naredite zaradi hitrice ali premalo premisleka. V ljubezni bodo zadeve šle drugače kot navadno, a vam bo to zelo všeč.   

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Še pred koncem tedna se vam utegne pri financah zgoditi premik na bolje, čeprav za kako evforijo še ni čas. Drugi planeti vam prinašajo boljše vplive tako na poslovnem področju kot v osebnih odnosih. V kolektivu pomagate drugim, tokrat vam bodo celo priznali zasluge in izrazili hvaležnost za razumevanje in nesebičnost. Na ljubezenskem področju boste naredili nekaj odločnih korakov in si želeli odnos postaviti na trdnejši temelj. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

Na vrsti je mesec stabilizacije, kar je za Tehtnice navadno zelo pomembno, saj ne marate radikalnih zasukov. V tem tednu boste poskušali uskladiti stališča, toda Merkur še vedno ni nehal sitnariti, zato je čisto mogoče, da boste morali dogovore ponoviti. Vprašajte pa se, koliko vas to pravzaprav stane. Harmonija, razumevanje in kompromisi – vse to je odlična stvar, toda kaj pa če gre to na račun vaše osebnosti ali vrednosti? 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Sonce in Venera sta ob prihodu v vaše znamenje prinesla nekaj razbremenitve in želje po ugodju, razvajanju in možnosti pozabe na probleme, poleg tega pa obilo sveže ustvarjalne energije. Merkurjev vpliv se bo kazal v temeljitem razmisleku o svojem položaju in korakih v prihodnje, s tem da o načrtih ne boste govorili nikomur. V ljubezni nekaj megle, toda ali ni to mogoče za vas ugodno? V službi ogromno truda, tudi rezultati bi morali biti zelo dobri. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

Prihaja obdobje, ko boste vsaj tu in tam raje nekje zadaj ali pa si boste v miru polnili baterije, po kostanj v žerjavico pa naj gre raje kdo drug. Merkurjev prihod čez vaše poslovno področje prinaša možnost neke spremembe ali zasuka ali pa dvojnosti pri poslih. Morda v obliki konjička, za katerega nikoli nimate časa, zdaj pa si ga boste vzeli. Kakorkoli že, ugoden teden je pred vami, ne bo vam žal niti kakega povsem izgubljenega dneva. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

V nasprotju z običajnim, ko ste zadovoljni z doseženim ali pa načrtujete trdne korake naprej, boste v tem tednu razmišljali o veliko korakih naprej, kot da bi želeli kaj prehiteti. Zdelo se vam bo, da ste odgovorni za druge in za razvoj dogodkov, s tem da nihče ne ve točno, katera usmeritev je prava. Ne dovolite si, da vas pritisk spravi na kolena – ali najdite koga, ki vam bo pomagal, ali pa prenesite ustrezni del odgovornosti na druge. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Središče vašega zanimanja se vse bolj seli v poslovne in službene sfere, planetarne energije tam pa so za vas trenutno zelo ugodne, in tudi če splošni položaj ni najbolj rožnat, boste vi iz tega izvlekli nekaj dobrega, če že ne korist, pa vsaj kak nauk za v prihodnje in (še raje) za druge. Iz morebitnih finančnih težav se boste izvlekli v več korakih ali pa boste v tem tednu izvedeli za zelo ugodno možnost, ki se lahko realizira v kratkem. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

V tem tednu boste za nekaj časa odložili rožnata očala. Ne gre za to, da bi vas kaj posebej streznilo, ampak boste prejeli številne nove informacije, kot da so se nekje nabirale, vi pa tavali v temi. To vam bo prineslo veliko navdiha za delo in tudi zadovoljstvo ne bo izostalo. Do konca tedna bodite pazljivi z denarjem (odtekanje brez nadzora), do sodelavcev pa bodite sočutni in prizanesljivi samo toliko, kolikor si zaslužijo. Tudi vi ste pomembni! 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 3°27 do 10°27 Škorpijona.

Merkur bo v tem tednu pospeševal in bo od 16°53 Tehtnice prišel do točno 22° tega znamenja.

Venera bo prišla od 3°52 do 12°39 Škorpijona.

Mars bo prišel od 0°23 do 5°35 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 19°49 do 20°38 Leva.

Saturn bo prišel od 23°18 do 24°06 Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 13°46 do 13°30 Ovna.

Neptun se bo premikal nazaj po Ribah, v tem tednu od 4°55 do 4°51, in se počasi pripravlja na obrat v direktno smer.

Pluton se bo počasi premikal direktno po Kozorogu, tokrat od 11°17 do 11°25. 

Luna bo 28. 10. vstopila v Kozoroga, 30. 10. v Vodnarja in 1. 11. v Ribi.

Prvi krajec bo na nebu v petek, 31. 10., ob 3.47 na 7°36 Vodnarja.