Zanimivosti

Tedenski horoskop od 13. do 20. 10. 2014

R.T.
12. 10. 2014, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gledano nekoliko bolj na široko nas bo v tem tednu motilo, da se stvari spet opravljajo v maniri »moramo to napraviti«, še posebej zato, ker bo marsikateri od teh »moram« že na daleč viden in bo šel na račun nas, malih ljudi. Po drugi strani se počasi svetlika na področju kreativnosti, ki bo po malem vse boljša in še odpira se. Veliko energije je treba usmeriti v pravno področje, kajti tam je najbolj »zaraščeno«.

 Na splošno je videti veliko komunikacije na vseh nivojih; prepustiti, da celotno dogajanje vodijo »tisti zgoraj«, ne da bi se povezovali s »istimi spodaj«, se že doslej ni izkazalo za dobro in tega tokrat ni pametno dopustiti. Vzpostaviti je treba vertikalni dialog. Ta teden je odličen za vse zaljubljence, zamaknjence, iskalce resnice in tiste, ki se občasno preselijo v kake nerealne, »višje« sfere. Svet je tam bojda lepši, a kaj, ko se je potem treba vrniti …

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če bi vse lahko naredili kar sami, bi še šlo, tako pa boste morali odgovornost in izpeljavo deliti z drugimi, s tem bo pa že več težav. Že samo razlika v hitrosti je za vas problematična, kaj šele razlagati komu postopke, ki jih sami izvedete v nekaj korakih … Zaradi višje sile (ali pa recimo miru v hiši) boste poskusili v tej smeri, in pozor, celo obneslo se bo. Tudi drugi kaj znajo, kdo bi si mislil ... V ljubezni se stvari odvijajo v pravo smer, tam se boste pomirili in nabrali energijo za druga področja življenja.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

V tem tednu marsikaj ne bo odvisno od vas, zato bo do izraza prišla vaša sposobnost povezovanja z drugimi ali pa prepuščanje nalog tistim, ki jih obvladajo bolje od vas. Saj ni treba čisto vsake male usluge ali koraka, storjenega namesto vas, takoj plačati. Hvaležnost in pristen odnos odpirata veliko več vrat kot denar. Sicer pa boste v tem tednu pritisnjeni ob steno zaradi številnih malih in bolj kot ne neprijetnih nalog, na primer zaradi popravljanja, pospravljanja in drugih del po hiši.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Vse boste odlično razumeli in imeli pri roki vse vrste rešitev, kakor za koga, v neki točki pa si boste zastavili magično vprašanje: Kaj pa jaz?! Morda se boste odločili, da nekaj več časa porabite zase in za svoje doma, svet pa naj se rešuje, kakor ve in zna. Nasploh bosta družina in zakon v teh tednih zahtevala več od vas, tudi z vzdrževanjem in pripravo na zimo je več dela, kot bi si mislili.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Ta teden se držite bolj nazaj, poskrbite za mir in dovolj počitka, s čimer si boste napolnili akumulator za naslednje tedne, ko zna biti dogajanja veliko več. V ljubezni bo prišlo do nesoglasja glede odgovornosti ali avtoritete; z le malo pameti in s treznim pogovorom boste to hitro uredili, a če le ena stran ne bo sodelovala, lahko težave postanejo večje. Morebitno soočenje z osebo na pomembnem položaju se bo izkazalo za zelo slabo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

V tem tednu vam bo uspelo nekaj obremenitev odlično prevaliti na druge, vaša sposobnost delegiranja bo spet zablestela. Malo slabše bo šlo pri plasiranju denarja, še posebno če naj bi koga od podrejenih nagradili ali mu kako drugače finančno pomagali. To ne velja za vaše lastne prihodke, tam bodo stvari lepo pod nadzorom. V srčnih zadevah boste na trenutke preostri in zahtevni, to pa se bo kmalu izkazalo za čisto koristno potezo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Nekdo vas bo precej razočaral, dilema pa ne bo v tem, kako grda je ta oseba, temveč v tem, kako je mogoče, da ste skozi čas sploh dopustili, da se je to zgodilo. Malo boste prečesavali čudovite devičine lastnosti, kot so prizanesljivost, obzirnost, razumevanje in še nekatere druge; da imajo od njih več koristi drugi kot vi, veste že lep čas, toda … Pri dogovarjanjih v soseščini ali s sorodstvom umikanje ne bo dobra rešitev, ker boste s tem stvari le odložili za kdaj drugič.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

Ta teden boste poskušali sprejeti nekaj hitrejših odločitev. Stvar zna biti zanimiva, saj vam bo v kaki zadevi to odlično uspelo in si boste po tihem čestitali, ponekod drugje bo pa bolj zanimivo, zna biti, da boste kje naleteli tudi na posmeh ali kritiko. Naj vas to seveda ne ustavi pri poskusih, globoko predihajte zadeve in poskusite mirno ugotoviti, kje ste ga polomili, da se naslednjič to ne zgodi več. Z denarjem bo šlo bolj na tesno, malo bo treba kupčkati, kam naj bi ga usmerili.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Na frustracijo zaradi tega, ker se čisto vsega, kar je pred vami, ne da narediti takoj, na kratko ali naravnost, ste se že navadili, uporabili boste kako stransko pot. Poudarek tega tedna bo na denarju, kjer boste hodili po robu, težava pa ne bo toliko v prihodkih samih kot v osebah, ki so s tem povezane, in bo treba o njih razmišljati z manj prizanesljivosti, tudi če so vam morda zelo pri srcu. V ljubezni bo ta teden megla segla precej nizko.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

Za marsikatero zadevo boste natančno vedeli, kaj je treba storiti, a se bo na pot do izpeljave vrinil sentiment do drugih, recimo nekoga, ki bo morda prizadet, ali pa nekoga, s katerim ste se bili svoj čas blizu. Lekcija tega tedna je vsekakor ugotoviti, kaj je resnični interes in korist za skupnost, ne pa za posameznika, tudi če ste to vi sami. Čas je odličen za potovanje v tujino ali pa za povezovanje z njo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

Preveč kamenčkov v sistemu je po vašem mnenju postavljenih napačno, zato se stvar ne premakne. Dodatna težava bo v tem, da se bo večina tistih, ki bi lahko kaj spremenili, od težav ali ogradila ali pa se izkazala za nekompetentno. Pritoževali se boste ali pa pisali mnenja, da bi kaj premaknili. V financah se lahko obrne večji denar, tudi če gre za nepremičnine, bi to moralo biti dobro za vas.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

V tem tednu boste nekoga – morda celo več ljudi – spodbudili k novemu načinu razmišljanja, povratne informacije pa vam bodo dale misliti, da ste sposobni motivirati tudi večje skupine. S financami bodite ta teden zelo previdni, stroški bi znali biti nejasni in obenem nemajhni, kar naenkrat se lahko zazrete v prazno denarnico. Ljubezenske zadeve bodo zavzele velik del pozornosti, mir v hiši pa bo bolj odvisen od vas kot od druge strani.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

V tem tednu bodo šle vse zadeve nekako mimo vas. Vzrokov za to je lahko več, eden od njih bo morda ta, da boste vsako nalogo ali vsak problem videli tako po svoje (predvidoma nerealno), da si bodo drugi raje izbrali sogovornike, ki bodo bolj konkretni. V prijateljstvu je mogoče nakopičenje nekih sumov ali malih razočaranj do take mere, da vam bo to začelo že presedati. Preden prekinete, si vzemite kak dan časa za premislek.

Premiki v tem tednu

Sonce bo v tem tednu prišlo od 19°30 do 26°26 Tehtnice.

Merkur bo retrogradno prišel od točno 28° do 19°55 Tehtnice.

Venera bo prišla od 16°57 do 25°03 Tehtnice.

Mars bo prišel od 20°08 do 25°13 Strelca.

Jupiter bo prišel od 17°52 do 18°54 Leva.

Saturn bo prišel od točno 21°44 do 22°30 Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 14°19 do 14°02 Ovna.

Neptun se bo premikal nazaj po Ribah, v tem tednu od 5°07 do točno 5°.

Pluton se bo počasi premikal direktno po Kozorogu, tokrat od 11°06 do 11°11.

Luna bo 14. 10. vstopila v Raka, 16. 10. v Leva in 18. 10. v Devico.

V sredo, 15. 10., ob 21.11 bo na nebu zadnji krajec na 22°21 Raka.