Zanimivosti

Seksi debeluška uspela v svetu mode

T.P.
12. 10. 2014, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Supermodel Ashley Graham (27) že 15 let dela kot »plus-size« manekenka in brez sramu pokaže svoje obline tudi v spodnjem perilu. Ameriška lepotica razbija vse stereotipe o lepoti in dokazuje, da so tudi debeluške lahko privlačne.

Profimedia

Privlačna Ashley mora kljub uspehu v svetu lepote in mode še vedno poslušati žaljivke na račun bolj polnega videza, vendar ne dovoli, da bi jo to ustavilo na njeni poti. Samo v zadnjem letu je krasila naslovnice najprestižnejših modnih revij, tekstilna podjetja pa jo najemajo celo za reklamiranje spodnjega perila. Ker jo pogosto fotografirajo v izzivalnih hlačkah in modrčkih, se vedno znova oglašajo tudi tisti, ki menijo, da v svetu mode ni prostora za debeluške.

Profimedia
»Z vsemi mogočimi izrazi so me že obmetavali. Bila sem preveč debela, za nekatere celo preveč suha, bila sem pretemna, pa preveč bela, govorili so mi tudi, da sem pregrda. Res morate imeti debelo kožo, če želite biti 'plus-size' manekenka,« pravi Ashley, ki pa kljub vsemu opaža neke premike. Meni, da se po dolgoletni vladavini koščenih manekenk zdaj položaj spreminja, saj vse več žensk odkrito govori o tem, da so njihove potrebe zapostavljene. Prav zato je po tistem, ko se je proslavila kot model, začela delati še kot oblikovalka. Za podjetje Navabi je ustvarila svojo kolekcijo seksi spodnjega perila, namenjenega bolj polnim damam, ki se ne sramujejo pokazati svojih oblin. Najmanjše košarice modrčkov so dvojni d.

»Čudovito se počutim, ko vidim spremembe v industriji. Prav zanima me, kam nas bo to pripeljalo. Prepričana sem, da so obline v modi, zato jih sama še toliko bolj z veseljem poveličujem,« pravi Ashley in dodaja, da ima vse več znamk tudi kolekcijo za močnejše dame, manekenke z oblinami pa dobivajo ponudbe za fotografiranje za modne revije, kar prej ni bilo v navadi.

»Vrhunski modni oblikovalci še niso pripravljeni na 'plus-size' manekenke, a se bo tudi to spremenilo.«