Zanimivosti

FOTO: Skozi okence je vanjo strmela zlovešča postava

J.P.
18. 6. 2014, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Alcatraz ob obali San Francisca se lahko pohvali s številnimi duhovi, ki naj bi tam bivali. Tako se vsaj govori. Zapor, ki je danes le še turistična atrakcija, je nekoč bil dom morilcem, tatovom in gangsterjem kot je Al Capone.

48-letna Sheila Sillery-Walsh iz Birminghama v Veliki Britaniji in njen 50-letni partner Paul Rice sta se lahko na lastne oči prepričala o tamkajšnjih nenavadnostih.

Kot je povedala Sheila, jo je neprijeten občutek prevel takoj, ko je vstopila v zloveščo zgradbo. In ko je med ogledom s svojim telefonom fotografirala lino prazne zaporniške čakalnice, namenjene obiskovalcem, si ni mislila, da bo ujela kaj tako nenavadnega. Ob poznejšem ogledu fotografije je na njej zagledala temno postavo – nemudoma je stekla nazaj k okencu, vendar tam ni bilo nikogar.
»Takoj sem vedela, da sem fotografirala duha,« je povedala Sheila, »Alcatraz pa me ni več zanimal, samo strmela sem v svoj telefon.« Njen partner je dejal, da v duhove ni nikdar verjel, a da je strašljivi posnetek dodobra zamajal to prepričanje. »Sprva sem mislil, da gre le za Sheiling odsev. Ko pa sem si fotografijo podrobneje ogledal, sem videl, da temu ni tako. Pričeska ženske in njena oprava zelo spominjata na tiste iz začetka prejšnjega stoletja,« je pojasnil Paul.