Zanimivosti

Sama rojevala in se snemala!

T.P.
15. 6. 2014, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Naraven porod dobiva povsem drugačen pomen, odkar je ameriška televizijska hiša Lifetime najavila snemanje resničnostne oddaje, ki bo prikazovala izkušnje novopečenih staršev v prav posebnih pogojih.

You Tube

V najnovejšem resničnostnem šovu bodo sodelovali bodoči starši, ki so se odločili izogniti bolnišnicam in zdravnikom, in sicer tako, da se bo njihov otrok rodil v divjini. Oddaja z naslovom Rojen v divjini bo spremljala mamice, ki rojevajo same, brez kakršne koli pomoči, obkrožene samo z lepoto narave.

You Tube

Novi resničnostni šov je inspiriran z videom, ki je na You Tubeu dosegel izjemno gledanost, prikazuje pa porod v divjini, brez zdravnikov in kakršnega koli zavetja. Nekateri kritiki se bojijo, da bo takšna oddaja ustvarila zelo nevaren trend, ki bi lahko ogrozil matere in dojenčke. 

Producenti pa seveda upajo, da jim bo tovrsten šov prinesel noro visoko gledanost, saj so Američani vajeni sterilnih bolnišnic in se jim celo rojevanje v udobju toplega doma zdi povsem nesprejemljivo.

You Tube

Simone, ki je ta trend začela s svojim izjemno gledanim videom, pravi, da je to storila zato, ker je že dolgo sanjala o porodu v naravi. Tako je v prisotnosti družile povsem sama rodila v naravnem okolju. Video, ki ima prek 20 milijonov ogledov, zelo natančno prikazuje porod od začetka do konca. Ameriški producenti v tem vidijo možnost za zaslužek, obenem pa zagotavljajo, da bodo skrbeli za zdravje udeležencev svoje oddaje. »Zelo bomo pozorni na to, da bodo mamice in njihovi novorojenčki varni. Pravzaprav bodo zaradi naše prisotnosti precej bolj varne, kot bi bile, če bi rojevale same,« trdijo. Kot rečeno, kritike vseeno skrbi, da se bodo zaradi sporne oddaje množično odločali za porod v naravi tudi tisti starši, ki ob sebi ne bodo imeli televizijske ekipe.

You Tube
Simone pravi, da je družina, ki je spremljala njen porod v divjini, sploh ni motila. Rodila je v pragozdu, na čudovitem potočku. Pri sebi ni imela nobene opreme, razen blazine, na kateri je rodila dojenčka. To je že njen četrti otrok. 

Celoten porod srečne mamice Simone si oglejte v spodnjem posnetku, ki ga je videlo že več kot 20 milijonov ljudi.