Zanimivosti

Plačujejo jim vrtoglave zneske, da otrokom pakirajo za na počitnice

N.J.
8. 6. 2014, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Tudi vi sovražite zlaganje stvari v kovčke in tlačenje še zadnjih kosov v najmanjše predalčke, da je torba videti, kot da bo vsak čas popokala po šivih? Nekateri so našli boljši način - za to najemajo profesionalce.

V New Yorku vse več bogatih staršev za zlaganje stvari v potovalke za otroke, ki odhajajo na počitniške kampe, najema strokovnjake, da to opravijo namesto njih. Pakiranje vsake potovalke naj bi vzelo približno 4 ure, za kar starši odštejejo tudi po 250 dolarjev - in to na uro! Pakiranje ni tako preprosto, kot si mislite. Starši zahtevajo, da so v torbi vse tiste s tvari, s katerimi si lahko njihov otrok na počitnicah pričara povsem domače vzdušje. V torbi tako pristanejo poleg oblek in skrbno pripravljenih kozmetičnih torbic še dišeče sveče, mila za občutljivo kožo in dragocena posteljnina. 

"Za veliko mam je pakiranje za prve otrokove počitnice zelo stresen dogodek," je povedala Barbara Reich, ki je svetovalka s področja organiziranja in pospravljanja. "Če plačajo po 10.000 dolarjev za tedensko kampiranje, je prav, da jih ne skrbi, ali ima otrok s seboj vse, kar potrebuje." Barbara je imela pred dvema letoma le eno stranko, za katero je pakirala, lani jih je imela pet, letos pa je število naraslo na deset. Nekateri starši so jo celo prosili, če lahko za otroka na dopustu preuredi njegovo sobo tako, da bo čim bolj podobna domači. "Resnično gre za to, da se otrokom na počitnicah pričara domače vzdušje."

"Mame, ki se veliko posvečajo karieri, lahko najemajo osebje, ki jim pomaga pri pakiranju, organiziranju, pospravljanju," pravi raziskovalka Wednesday Martin. Čeprav so mamice verjetno prepričane, da s tem delajo le vse najboljše za svoje otroke, strokovnjaki pravijo, da tovrstno pretiravanje ni dobra naložba za njihovo prihodnost.