Zanimivosti

V štepanjskem naselju ubil nekdanjo partnerko?

M. R.
3. 6. 2014, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šestinpetdesetletni Branko Katić, pravnomočno obsojen zaradi uboja takrat 77-letne Sare Tadić aprila 2012 na njenem domu v ljubljanskem Štepanjskem naselju, je pogorel pred vrhovnimi sodniki.

Arhiv Svet24

Ti so te dni zavrnili njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti kot neutemeljeno, kar pomeni, da bo Katić za uboj »na hladnem« vendarle prebil 12 let.

Spomnimo. Tadićevo je v njenem pritličnem stanovanju 30. aprila 2012 našel eden od sosedov in poklical reševalce. Toda bilo je prepozno. Izkazalo se je, da je nasilne smrti umrla dva dni prej. Kri je bila menda razmazana do stropa. Katića so policisti prijeli približno tri tedne po dogodku in ga vtaknili v pripor. Svojo nekdanjo intimno partnerko je najmanj dvanajstkrat udaril po temenu in zadnjem delu glave z neznanim topim predmetom, neuradno pepelnikom, podrobnosti tragedije v Škerjančevi ulici pa se je med sojenjem le bledo spomnil.

Da gre za skrivnosten uboj, so se sicer strinjali tudi ljubljanski okrožni sodniki, ki so v sodbi med drugim napisali, da so motivi za zločin znani samo Katiću ...

»Obžalujem njeno smrt. Trdim, da sem bil omamljen, ne morem si predstavljati, da je do tega res prišlo /…/ Ne vem, zakaj sem prišel do nje, ne vem, kako sem prišel do nje /…/ Ne verjamem, da sem to naredil /…/ Nisem je ubil, jaz nisem morilec, prisežem /…/« Vse to je možakar pojasnjeval v zagovoru, na predobravnavnem naroku in v končni besedi pa je celo izjavil, da je bil pod vplivom črne magije: »Če ne doživiš črne magije, ne veš, kaj se lahko zgodi!«