Zanimivosti

Pretepla ga je sredi ulice, ljudje so se mu smejali

M.J.
26. 5. 2014, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Eksperiment so izvedli na ulicah Londona, pokazal pa je, kako ljudje različno reagirajo na nasilje v odvisnosti od napadalca. V nekem parku v Londonu so postavili nekaj skritih kamer, dva igralca pa sta pričela s prepirom

Youtube

 Najprej je moški napadel žensko z besedami 'Kdo je bil?', poleg tega pa je tudi kričal na dekle, ki se je poskušala braniti. Na koncu jo je celo porinil v ograjo in jo močno prijel za čeljust, zahtevajoč odgovore.

Ni bilo potrebno veliko, da se je oglasil nekdo izmed mimoidočih, na pomoč dekletu pa je priskočila tudi ženska, ki je dejala, da bo poklicala policijo, če je ne pusti pri miru. »Ne prenašaj tega, enostavno ni vredno tega,« je dejala dekletu.

Lahko bi dejali, da je eksperiment uspel. Ko je moški napadel žensko na ulici je pomoč hitro prišla. No, ta eksperiment pa ne govori o tem.

Scena številka dve

Vse je bilo popolnoma isto, skrite kamere so bile postavljene v parku. Dva igralca pričneta z isto zgodbo, le da je tokrat ženska napadla moškega. » Ne beži, kadar ti govorim,« je sprva kričala, nato pa ga je pograbila za lase in ga porinila v ograjo, na koncu pa ga je močno prijela za čeljust in mu zagrozila.

In vse kar je bilo drugačno je bila obrnjena situacija, saj je bila tokrat ženska agresor, moškemu pa ni na pomoč priskočil nihče. In kar so kamere uspele posneti je zaskrbljujoče. Nekaterim se je ta napad celo zdel zabaven. Statistika pa namreč kaže, da je približno 40 % moških žrtev nasilja.