Zanimivosti

Cristy z nebeško knjigo podira rekorde že pred izidom!

T.P.
9. 5. 2014, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes zvečer bo priljubljena slovenska pisateljica in duhovna motivatorka Cristy Žmahar v Ljubljani predstavila svojo najnovejšo knjigo Nebesa obiskujejo, ki je že v predprodaji bestseller.

Najnovejša knjiga nebeške Cristy ima kar petsto strani, (prvič) razprodana pa je bila že v predprodaji. Prav tako je do zadnjega kotička zasedena dvorana, kjer se bo odvijala predstavitev.

Cristy največ piše na svojih potovanjih po Grčiji, kjer vedno znova najde navdih, tam pa se je mudila tudi v zadnjih dneh pred velikim dogodkom. Z nekaj vprašanji smo si drznili zmotiti njen mir. 

Facebook/Cristy Žmahar

 

Kako se pripravljaš na izid 3. knjige? 

Predvsem se posvečam tistim majhnim malenkostim, ki pa jih je na tisoče. Malenkosti, ki bodo ljudem približale duhovne resnice. Zato poslušam svojo inspiracijo, kaj se bo moralo na tem dogodku in ob tem izidu predati ljudem. Kaj najbolj potrebujejo? V kakšnem obdobju je Slovenija? 

Kako te pri vsem tem podpira tvoj mož? 

Stoodstotno. Nihče ne razume tega bolje kot on, saj tudi sam deluje na področju izobraževanja ljudi. Kot urednik moje knjige pa ne samo, da pozna njen namen, ampak ga tudi čuti. 

Cristy v svojih knjigah prinaša odgovore, ki jih iščejo mnogi. 

Zakaj, meniš, ljudi tako pritegne tvoje pisanje?

Zato, ker spoznanja, ki sem jih nanizala, prinašajo odgovore, ki jih iščejo mnogi. Nisem popolna, a moje knjige nosijo v sebi na desetine iskrenih in resničnih zgodb. Kako sem od dveh poskusov samomora in depresije prišla do veselja v življenju. In ali je res mogoče, da mi je pri tem pomagala neka nevidna roka. In če je meni, to pomeni, da lahko tudi tistim, ki se zavedajo tega, da lahko sami spremenijo življenje na bolje? Kako? Ljudje se z odgovori v mojih knjigah lahko poistovetijo in jim sledijo. Ne očaram jih jaz. Prek mojih knjig spoznajo svoj maksimalni potencial, samo spomnijo se ga – in to jih očara. Vsak ljubi knjigo, če ima občutek, da je to njegova zgodba. 

Česa se najbolj veseliš na predstavitvenem dogodku 9. maja? 

Prebujenja. Prebujenja ljudi, da je duhovnost del nas. Vsak jo izraža na svoj način, a cilj je skupen – najti svojo resnico in zaživeti v skladu z njo.

Piše po nareku angelov. 

Če lahko prebudim samo enega v dvorani, samo enemu dam neko upanje na boljšo prihodnost, je moja naloga opravljena. Veselim pa se tudi tega, da bom Sloveniji lahko predstavila drugačno duhovnost, ki temelji na izkušnjah resničnih ljudi. In delovanja, ki so zelo zemeljska, a hkrati prebudijo največ duhovnega. Načrtujem večer ŽIVLJENJA – čustev, glasbe, plesa, zgodb in posebnega presenečenja.

Maks Petač