Zanimivosti

Bizarno! Ubil že dve ženi, zdaj tretjo išče v resničnostni oddaji

N.J.
9. 5. 2014, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na televiziji je javno povedal, da je bil že dvakrat v zaporu, in to obakrat zaradi umora ženske. Pravi, da je žrtev usode in zdaj kar v resničnostni oddaji išče tretjo ženo ... bo tudi ta kmalu končala dva metra globoko?

YouTube

Mediji so skorajda ponoreli, ko so izvedeli, da je eden izmed sodelujočih v oddaji  'Ne Cikarsa Bahtina' na turški televiziji, v kateri posamezniki iščejo sorodno dušo, tudi 62-letnik, ki je bil že dvakrat obsojen zaradi umora ženske in ki oba umora tudi brez težav prizna. Sefer Calinak je pustil voditeljico odprtih ust, ko je mirno razložil, da je ubil bivši partnerki in da je zdaj poštena oseba, ki išče sorodno dušo. 

Najprej ena ... in potem še ena

Obakrat naj bi iz zapora prišel predčasno zaradi amnestije s strani države. Prva žena je bila njegova sestrična, s katero sta se poročila, ko sta bila stara komaj 17 let- Po nekaj mesecih veselja so ga začeli motiti vse pogostejši obiski njenega znanca v vasi, kjer sta bivala. "Bil sem ljubosumen in sem jo ubil," je dejal. "Odsedel sem svoje, čeprav sem šel zaradi amnestije iz zapora po 4 letih in 6 mesecih, obsojen pa sem bil na 13 let in 9 mesecev."

Po prihodu na prostost je spoznal drugo ženo. V zakonu sta se jima rodila dva otroka. Potem, ko se je zapletel z neko poročeno žensko, sta se razšla. Ljubica mu je namreč obljubila, da bo zapustila moža in  da bo samo njegova. A tega ni storila. "Ponesreči sem jo udaril s sekiro in je umrla," je povedal. Znova je pristal za zapahi, nato pa so ga po čudežu še enkrat pomilostili in tako je spet postal svoboden človek. Po pripovedi ga je voditeljica prosila, naj zapusti studio, ampak tega ni želel storiti. Pravi, da je "žrtev usode". Različna združenja so se oglasila, da bi morali ustvarjalci oddaje bolj zaščititi druge sodelujoče v oddaji. V odgovoru na očitke so dejali, da so vedeli le za en umor in da so mislili, da je Safer odslužil celotno kazen.

-      Turška javnost se sprašuje, ali bi to sploh spremenilo dejstvo, da je sporno, da dovolijo moškemu, obsojenemu za dva umora in ki tako neobremenjeno razlaga, da je ubil dve ženski, da poišče svojo tretjo potencialno žrtev kar na televiziji? Spet drugi ga zagovarjajo, da ima pravico zaživeti znova. A po prvem umoru tega ni zmogel in je zakrivil še en umor. "Bo zdaj spet ponovil? Koliko žrtev bo še moralo biti, da bodo oblasti ukrepale?" se sprašujejo. Kaj pa menite vi, bi mu morali dati priložnost?