Zanimivosti

V Zagrebu se je začel ulični sejem hrane

STA/mv
26. 4. 2014, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na eni najlepših ulic v starem mestnem jedru Zagreba, Strossmayerjevem sprehajališču, bodo v soboto in nedeljo organizirali drugi ulični festival hrane. Obiskovalcem bodo ponudili dobrote iz osmih držav iz različnih delov sveta. Ob dnevni vstopnici, ki bo stala 60 kun (7,90 evra), bo mogoče zaužiti neomejene količine hrane.

Arhiv Svet24

Na stojnicah bo 12 jedi, med drugim indijski kari, azijski piščanec iz voka, tradicionalne italijanske testenine, mehiške tortilje, španska paella, angleški fish and chips, ameriški hot dog in perutničke na žaru. Hrvaško gastronomijo pa bo predstavljal fižol z domačimi klobasami, so napovedali na spletni strani zagrebškega Street Food Festivala. Poleg gotovih jedi bo ponudbo popestrila možnost nakupa začimb, svežega sadja in zelenjave ter domačih mesenih izdelkov.
Vstopnica bo tudi bon za brezplačno pivo, medtem ko bodo ostale alkoholne in brezalkoholne pijače prodajali po ugodnih cenah, so še napovedali. Otroci, mlajši od sedem let, bodo imeli prost vstop. Lanski festival, ki je potekal nedaleč od Cvjetnega trga sredi mesta, je obiskalo več kot 3000 ljudi. Organizatorji letos pričakujejo še več ljubiteljev kulinarike, ker so, kot pravijo, pripravili še bogatejši in zanimivejši program, kot je bil lani.