Zanimivosti

Enostavne in čudovite ideje za poslikavo!

S. A., Špela Zupan/Revija Anja/N.J.
19. 4. 2014, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Predstavljamo nekaj tehnik in idej – nekatere med njimi zagotovo že poznate, druge pa si boste želeli preskusiti – da bodo vaši pirhi letos zares nekaj posebnega.

Arhiv Revije Anja

 1. Lahko se letos odločite za svetleče pirhe. V barve za pirhe zamešajte bleščice in z njimi pobarvajte pirhe. S šablonami lahko na jajčka narišete tudi različne motive, ki bodo zaradi bleščic še bolj prišli do izraza.

2. Med drugim se lahko odločite za pirhe, imenovane »pika pika pikica«. Pirhi s pikami so zelo preprosti za izdelavo. Obarvajte jih s pastelnimi barvami, nato pa nanje narišite bele pike.

Arhiv Revije Anja

3. Bi radi na jajčkih pričarali cvetočo pomlad? Potem pirhe obarvajte z barvami, ki ste jim dodali bleščice. Počakajte, da se barva posuši, nato nanje nalepite rožice. Te lahko izrežete iz papirja s škarjami ali z luknjačem v obliki rožic.

Arhiv Revije Anja

4. Zelo izvirni bodo recimo tudi pirhi z reliefnim vzorcem, ki ga lahko na plastična jajčka narišete s konturno pasto in počakate, da se popolnoma posuši. Nato pirh obarvate v poljubne barve.

Arhiv Revije Anja

5. Bi radi pirhom dodali pridih pomladi? Potem jih pobarvajte v pastelne barve. Počakajte, da se barva posuši, nato pa nanje nalepite sličice s pomladnimi motivi. Če ste recimo vešči risanja, lahko namesto s sličicami pirhe okrasite s svojimi poslikavami in na ta način dobite unikatne pirhe.

Arhiv Revije Anja

6. Predstavljamo vam še eno idejo za poslikavo. Naredite lahko marmorirane pirhe (fotografija 6). Za slednje uporabite jajca iz plastike ali stiropora ter jih nataknite na lesene paličice. V posodo nalijte toliko vode, da boste vanjo lahko potopili celo jajce, na površino vode pa nakapajte nekaj kapljic barve za marmoriranje (uporabite lahko recimo tudi več  barv naenkrat). Jajčka počasi pomočite v vodo in jih hitro izvlecite. Paličice z jajčki nato zapičite v cvetličarsko gobo in počakajte, da se barva posuši.

Arhiv Revije Anja