Zanimivosti

Nazorna vsebina: Naredil je giljotino, da si je lahko odrezal dlan; nato jo je zažgal

J.P.
28. 3. 2014, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šestnajst dolgih let so ga trpinčile bolečine, ki so mu ostale po motoristični nesreči. Da bi jim naredil konec, si je z doma narejeno giljotino odsekal dlan in jo zažgal, da bi mu je kirurgi ne mogli prišiti nazaj.

A roka ga še vedno boli.

44-letni Mark Goddard iz Devona v Veliki Britaniji je naprošal kirurge, da mu amputirajo dlan, a ti na to niso hoteli pristati. Dva tedna mu je vzelo, da je doma iz sekire in nekaj vzmeti naredil giljotino, s katero si je pred desetimi dnevi odsekal levo dlan. Vseeno pa mu to z bolečino ni pomagalo. Sedaj je kirurgom zagrozil, da če mu ne amputirajo roke pod komolcem, se bo tega lotil sam.

16 let neprestane bolečine

Nezaposleni nekdanji lastnik mehanične delavnice domneva, da si je živce poškodoval v motoristični nesreči leta 1998. Zdravniki mu glede bolečine niso verjeli, saj je sta bila dlan in zapestje zdrava. »Ne bi smel biti primoran v takšne ekstreme,« je povedal Goddard. Sedaj pravi, da ga morajo zaradi amputacije v lastni režiji kirurgi sprejeti in operirati.

Žena Samantha ga je zalotil deset minut po tistem, ko si je odsekal dlan. Ta je takrat že gorela in je ni bilo več mogoče rešiti. Izgubil je veliko krvi, a so ga reševalci uspeli rešiti.

Dlan si je predtem že skušal odstraniti z nožem, a si je pri tem uspel le poškodovati tri kite in živec.