Zanimivosti

Večerja se je spremenila v nočno moro!

N.J.
23. 3. 2014, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zaljubljenca sta si za Valentinovo privočila romantično večerjo v dvoje. V včeru sta uživala, nato pa doživela neverjeten šok!

Italia1/zajem zaslonske slike

Natakar jima je namreč prinesel račun za neverjetnih 1.172 evrov!

Stefanio na mesec zasluži približno 800 evrov. Gloria še študira.

Opeharjena gosta sta se obrnila na italijansko televizijsko oddajo Le Iene, v kateri razkrivajo goljufije, kjer sta povedala, da sta v bistvu naročila meni za 140 evrov za dve osebi. Ko sta Stefanio in Gloria prišla v restavracijo, sta sedla za mizo in natakarica jima je prinesla meni. Kot je povedala Gloria, je natakarica, ki je tudi lastnica lokala, takoj vzela meni in jima svetovala, naj jima ona svetuje, kaj je dobrega.

Ob računu pa šok: 4 škapi 200 evrov, 2 kozici 60 evrov, 4 kozice 'carabineros' 200 evrov. In tako ju je samo predjed stala neverjetnih 460 evrov. Za naslednji hod sta na mizo dobila školjke, ki jih je bilo menda izjemno malo, zaradi česar sta bila še vedno lačna. Školjke so ju stale 140 evrov. Do mize je stopil natakar, za katerega sta izvedela, da je partner lastnice, ki jima je svetoval jastoga. In naročila sta dva manjša jastoga - za 396 evrov. Sledila je še sladica in na koncu račun za 1.172 evrov!

Podobno zgodbo je doživelo še mnogo drugih parov. V ddaji so se obrnili na vodstvo gostilne. Povedali so, da to ni njihov problem, če ljudje ne vprašajo za ceno, preden naročijo. "Očitno sem dober prodajalec," se je še pohvalil partner lastnice. 

Stefania Nobile je bila leta 2001 aretirana skupaj z mamo zaradi goljfij pri televizijski prodaji, leta 2013 pa je odslužila svojo 4-letno zaporno kazen. Je vodja restavracije in očitno ji gredo goljufije še vedno odlično od rok.

Italia1/zajem zaslonske slike