Zanimivosti

S sinkom bo tudi po smrti

S.M.
24. 2. 2014, 18.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mama, ki se je odločila, da ji bolezen ne bo vzela tistega kar si je najbolj želela.

Za vsako mamo je grozljivo in v začetku nepredstavljivo, ko pomisli, da se bo zaradi bolezni primorana predčasno posloviti od svojega otroka, a Rowena Darby se je odločila, da bo naredila vse kar je v njeni moči, da bo s sinom ostala tudi po svoji smrti.

33-letni mamici Roweni Darby so leta 2011 diagnosticirali raka na črevesju, avgusta 2012 pa se je razširil tudi na pljuča, jetra in slinavko. Zdravniki so ji napovedali črno prihodnost, da verjetno ne bo dočakala božiča. Rowenin sin Freddy je bil takrat star komaj 2 leti.

“Najbolj grozljiva je bila misel, da moj otroček nikoli ne bo poznal svoje mame. Nikoli nisem bila oseba, ki bi se spraševala ‘Zakaj jaz?’, bolj sem bila žalostna zato, ker se mi je zdelo, da se je moje življenje komaj začelo, saj je bilo vse kar sem si kdaj želela, da bi postala mama. In sedaj mi bo vse vzeto.” - je svoje prve občutke opisala Rowena.

Po prvotnem šoku pa se je domislila odlične ideje zaradi katere se je bo sin lahko vedno spominjal in jo bo lahko spoznaval skozi leta. Odločila se je, da mu bo napisala pismo ali čestitko za vsak rojstni dan oz. drug prelomen dogodek v njegovem življenju. Napisala mu je čestitke za rojstni dan, za praznike, voščilo ob maturi in celo poroki. Na ta način ga bo lahko vedno spodbujala, mu stala ob strani in mu izkazovala svojo ljubezen.