Zanimivosti

10-metrski mango čez noč izginil!

N.J.
24. 2. 2014, 16.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

S težko mehanizacijo 'oboroženi' roparji so ponoči drzno ukradli avstralsko atrakcijo - kar 10 metrov visok in 7 ton težek mango.

wikipedia

Velikanski mango, znan kot Big Mango, ki so ga do zdaj imeli postavljenega v Bowenu (Queensland), je ponoči čudežno izginil. 10 metrov visok in kar 7 ton težek mango, ki so ga na ogled postavili leta 2002 so ukradli dobro organizirani roparji. Kot poročajo mediji, je Paul McLaughlin iz tamkajšnje turistične organizacije povedal: "Okoli 2. ure ponoči je bilo v bližini manga veliko strojev ... očitno so odnesli kip manga." Sprva je menda mislil, da gre za šalo, ko so mu dejali, da manga ni več. "Šel sem ven, in še na lastne oči videl, da je izginil!" je bil presenečen.

Kot je McLaughlin še pojasnil, je na območju, kjer je stal kip, postavljena nadzorna kamera. In kot pravi, je prepričan, da bodo storilce in gromozanskega manga kmalu ujeli. "Konec koncev je to grozljivo velik in težek mango. Prepričan sem, da ga bo nekdo nekje le videl in da ga bomo našli," je še dodal. "Ne vem, aj točno se je zgodilo, vem pa, da ga bomo dobili nazaj."

So tarče še drugi sadeži?

V Avstraliji je sicer kar nekaj podobnih gromozanskih sadežev - banana, ananas, jagoda, jabolka in pomaranče. Imajo tudi orjaške ribe, jastoga, pingvina, kenguruje, koale in celo velikanske steklenice vina. Mesto Bowen je znano kot glavni pridelovalec manga v Avstraliji. 

arewethereyet2013.com.jpg