Zanimivosti

Staršem v vrtcu predali bizarno soglasje

Simon Rosc
12. 2. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pretekli teden je nekatere starše, ki imajo otroke v ljubljanskem vrtcu Ciciban, pretreslo obvestilo, s katerim je vrtec od staršev želel dobiti dovoljenje, da se njihov otrok lahko igra skupaj z otroki s posebnimi potrebami. Med starši je završalo, a šlo je le za napačno interpretacijo soglasja, se opravičujejo v vrtcu Ciciban.

Google Maps

Sredi leta so starši na dom dobili soglasje, da se njihov otrok lahko igra v skupini z otroki s posebnimi potrebami. Nekateri starši so ogorčeni sprožili javno razpravo, saj po njihovem mnenju takšno soglasje otroke s posebnimi potrebami postavlja v vlogo nevarnih objektov, čeprav to niso, poleg tega pa so se spraševali, ali morda politika poskuša odslej formalizirati še otroško igro. A pri vsem je šlo le za formalno dovoljenje, da lahko otrok zapusti svojo skupino in se pridruži drugi skupini.

Ravnateljica vrtca Marija Kermavnar je v zvezi s tem zapisala: »Priporočilo za takšno soglasje so naše strokovne delavke dobile na eni izmed študijskih skupin, ki jo organizira Zavod za šolstvo in šport, kjer je bila prisotna tudi resorna inšpektorica. Resorna skupina je nato oblikovala soglasje, ki je bilo dano izključno zaradi korektnosti do staršev.« V izjavi je opozorila še, da so nekateri takšno sodelovanje odklonili in zahtevali, da gre otrok »v drugo skupino in ne v tisto, kjer so bolni otroci«.