Zanimivosti

Neverjetno! 11-letnik vodi svoje podjetje in mastno služi!

N.J.
22. 1. 2014, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Komaj 11-letni deček je v sebi odkril izjemno podjetniško žilico. S pomočjo interneta in Facebooka je v želji, da bi si lahko zaslužil za računalnik, s katerim bi lahko igral dobre igrice, postal pravi bogataš!

Facebook

Tomas Vejmola je pri 11 letih pričel iskati način, kako bi si nabral dovolj denarja, da bi si lahko kupil računalnik. A ne kakršnega koli - želi si takega, ki bi imel dobro grafično kartico, da bi lahkoigral tudi bolj 'zahtevne' igrice. Porodila se mu je ideja, da bo preko spleta prodajal suha jabolka. Danes je poskus, kako zaslužiti nekaj denarja, prerasel v pravi posel, s pomočjo katerega deček služi precejšnje vsote denarja. Na svoji Facebook strani ima številne oboževalce, redne kupce, računalnik pa mu je podarilo eno izmed računalniških podjetij. 

Facebook

554 vrečk za računalnik

"Mogoče bom postal lastnik podjetja, imel bom svoje zaposlene in ne bo se mi treba z vsem ukvarjati sam," je povedal mali Tomas, ki prihaja iz kraja Mnisek pod Brdy na Češkem. Deček je oktobra začel sam sušiti jabolka, jih pakirati v vrečke in prodajati prek spleta za 1,60 evra. Preračunal je, da mora za izpolnitev svojih sanj prodati 544 vrečk. "Sprva sem uporabljal dve napravi za sušenje. Kmalu sem moral zasluženi denar investirati v še dve napravi." V dveh mesecih je pridobil reko spletne strani tomaskovykrizalky.cz in Facebooka več tisoč oboževalcev, naročnikov, podpornikov.

 

Facebook

Starša mu stojita ob strani

Tomas sam torej suši sadje, ga pakira v vrečke in pošilja po pošti, Starši pa nakupijo vrečke, kartonaste embalaže in tiskajo nalepke. Deček vseeno pridno opravlja tudi vse svoje šolske obveznosti in kot pravi njegov oče, so to zanj vse dobre izkušnje, ki mu bodo prav prišle tudi v prihodnje v življenju. "Tomas se je naučil , da v življenju nič ni zastonj. Denar, ki ga služi, pa bo lahko porabil za to, kar bo želel."

Facebook