Zanimivosti

Kaj se nam obeta v letu 2014?

Stane Padežnik
17. 1. 2014, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

... za planetarno leto Saturna in kitajsko leto konja 2014

Thinkstock

Če želite dobiti bolj osebno napoved, preberite najprej za sončevo, nato za ascendentno znamenje.

OVEN 21. 3–20. 4.
Ljubezen: S svojim šarmom, prilagodljivostjo, družabnostjo in zavzetostjo za usklajeno sodelovanje s partnerjem boste uspevali loviti ravnotežje z zvezi do 26. julija in bili malo bolj srečni marca, maja in v začetku poletja. Do 13. septembra in od 26. oktobra do miklavža boste potrebovali energičnega partnerja in močno seksualno razmerje. Prve mesece ne bodite preveč omahljivi, pozneje pa ne samovoljni in trmasti, razen če želite več spolnih partnerjev.
Izzivi – kariera: Informacijsko-komunikacijske priložnosti izkoristite od 11. januarja do mlaja 30. januarja, da boste želi uspeh, priznanje in zaslužek med 5. marcem in začetkom aprila. Novostim in novim poznanstvom bodite naklonjeni od 3. maja naprej, a se ne prepirajte. Največje in najpomembnejše poslovne možnosti pa izkoristite od 16. julija do konca leta, zlasti po 12. avgustu ter med 13. septembrom in sončnim mrkom 23. oktobra. Časti, priznanja, napredovanja v službi ali ugledne funkcije ne zamudite niti v drugi polovici novembra. Ves čas boste prejemali dodatni denar.
Počutje: Pazite nase, da se vam motnje v počutju ali blage zdravstvene težave ne bodo stopnjevale do hujših motenj ali bolezni ves čas do poletja, nato pa od konca oktobra do miklavža. Stresnim situacijam v službi ali zasebnem življenju se izogibajte zlasti spomladi in v jeseni. V času lunacij v imenovanih obdobjih ne pretiravajte z ničimer.

BIK 21. 4.–21. 5.
Ljubezen: Svojo ljubezensko zvezo bi lahko spravili na trdna tla do konca februarja, takrat tudi uredili stanovanjsko vprašanje, med 5. in 22. aprilom pa doživeli prvi vrhunec sreče, zadovoljstva in presežkov, o katerih že sanjate. Stare in nove ljubezni bo zajela silovita plodnost, ki se bo ponovila samo še junija, na družabni ravni pa v začetku oktobra. V teh obdobjih si privoščita romantično potovanje. Slabe zveze boste imeli neskladni pari. Kriza se bo poglobila najpozneje avgusta, ko bi lahko sledil razhod. Decembra bodite potrpežljivi.
Izzivi – kariera: Če ne želite biti neuspešni, se čim prej osvobodite črnogledosti. Ta vas lahko pokoplje še pred jesenjo. Do začetka marca boste načrtovali dolgoročno in materialistično, bili izvozno in študijsko usmerjeni, da bi lahko obilno želi od 5. aprila do koledarskega poletja. Jupitrov cunami vas bo ponesel v višave, zato napredujte v obstoječem poslu ali pravočasno zamenjajte službo za boljšo še pred vročino. Več denarja bo aprila in junija tudi prek iger na srečo. Med 26. julijem in 13. septembrom potrebujete dopust, med 26. oktobrom in 6. decembrom pa zanesljivega sodelavca.
Počutje: Splošno utrujenost boste do pomladi čutili rojeni sredi maja. Na vrhuncu poletja rojeni v drugi dekadi ne smete zabresti v resne težave. V jeseni se bo 'obteženost' ponovila rojenim v tretji dekadi. Novembra lahko okrepite imunski sistem z bolj zdravim načinom življenja in se spretno izognete novemu valu viroz in povečanih možnosti za zlome in poškodbe v najbolj prazničnih tednih decembra.

DVOJČKA 22. 5.–21. 6.
Ljubezen: Do sredine julija vas bodo podpirale energije Marsa v tehtnici, pospeševale vašo komunikativnost, očarljivost, mladostnost in pripravljenost sodelovati s partnerjem, a ne ločeno od drugih. Hlepeli boste po božajočih pogledih in rokah oboževalcev ter nekaterim strli srce. V drugem delu leta bo Jupitrova pozitivna energija prinesla v življenje mnogih več zaupanja, nadgrajevanja zveze, urejanja skupnega doma, poroko, naraščaj ali čisto novega pomembnega partnerja ali ljubimca. Odločilna bosta druga polovica avgusta in oktober.
Izzivi – kariera: Vaša izvirnost, ustvarjalnost in smelost vam lahko prinesejo izredne rezultate med 11. januarjem in februarjem ter med 5. marcem in začetkom aprila. Pomembne zveze in ugodni finančni rezultati vas lahko spremljajo še nekaj časa v maju in prvi polovici julija. Avgusta in septembra sprejmite izzive tujine, medijev, kulture in politike, gradite sebe in se podajajte na nove poslovne poti novembra in do 17. decembra. Ne delajte prevelikih napak februarja, junija in oktobra, če ne želite izgubiti službe ali posla.
Počutje: To boste najbolje krepili z gibanjem na svežem zraku, zdravo prehrano, druženjem s pozitivno naravnanimi ljudmi in početjem nečesa za dušo na fizični in intelektualni ravni. Bolj občutljivi umirjajte svoje odzive aprila, junija in v začetku oktobra, ne izpostavljajte se nevarnostim med 13. septembrom in 23. oktobrom ter popazite na dihala, prebavila, okončine in psiho februarja, po 17. marcu, sredi maja, septembra, novembra in decembra. Rojeni maja se ne prepuščajte malodušju.

RAK 22. 6.–22. 7.
Ljubezen: Vzgonske energije izredno močno delujočega Jupitra v raku bodo v vas vzbujale čustvene cunamije vse do 15. julija, zato bo prva polovica leta za vas najpomembnejša. Zgradite ljubezensko razmerje do želenih razsežnosti. Februarja se boste nekateri navezali na starejšo osebo, aprila in junija pa na mlajšo. Mnoge bo radostil naraščaj. Nove ljubezni bodo osrečujoče sredi pomladi in poletja, ko boste našle partnerja svojih sanj. Tujec ni izključen. Trenja med neskladnimi pari bodo prisotna do poletja in sredi jeseni.
Izzivi – kariera: Naklonjenost vaših nadrejenih in sodelujočih ter precej ugodne okoliščine izkoristite februarja za poslovno spremembo, ki vam bo na dlani. Izobraževanje, poslovno potovanje, začasna ali rednejša služba vas čakajo še od 17. marca do maja, zadnji vlak pa bo odpeljal junija, za zamudnike še v začetku poletja. Denar se bo tedaj ponujal, zato se mu vsaj približajte, da boste od 26. julija do jeseni s povečano močjo in strastjo delali, kar je nujno. Prilivi bodo znova novembra.
Počutje: Ponavljajočim se težavam zaradi skrbi in stresov ne bo konca do sredine poletja. Spoznali boste, da morate marsikaj spremeniti v svojem življenju, da se boste zaščitili pred negativnimi vplivi. Velikonočni čas in maj bosta prinesla največ alergenov. Krepkejši boste v drugi polovici počitnic, ko bodo narasle vaša fizična, duhovna in spolna moč. Tedaj si z delom in rekreacijo napolnite baterije, da ne bodo odpovedale že ob dveh oktobrskih mrkih in vas spravile na kolena in v posteljo novembra.

LEV 23. 7.–22. 8.
Ljubezen: Zaradi omejujočega vpliva Saturna v škorpijonu boste imeli avgustovski levi bolj občutna približevanja in oddaljevanja v odnosih vse do decembra. Pritiske boste lažje prenašali skladni pari, ki imate iskrene namene graditi ljubečo skupnost ali družino. Največ preobratov in razhodov bo avgusta, a tedaj tudi mnogo novih usodnih ljubezni, saj bosta planeta male in velike sreče prav v levu. Za mnoge se do konca leta vendarle začne srečno obdobje, katerega vrhunec bo slavje v oktobru.
Izzivi – kariera: Pred iztekom starega kitajskega leta še skočite na vlak inovacij, izvirnih rešitev, medijskih, oblikovalskih in informacijskih globalnih priložnosti, da jih boste od 5. marca do konca maja ponudili tržišču. Če nimate službe, zgrabite za priložnostna, tudi sezonska dela v začetku poletja. Od najhujše vročine naprej do oktobrskega družbenopolitičnega in kulturnega vrenja lahko napredujete in zablestite v vsem svojem sijaju. Pomembna pogodba, sodelovanje s tujim partnerjem, čast in ugledna funkcija bodo samo za tiste, ki se znajo odrekati lagodju.
Počutje: Utrujenost in obremenjujoče kronične težave boste najbolj čutili na vrhuncu poletne sezone, nekateri prav v času rojstnega dne, ko bosta kar dva agresivna planeta poleg vročine vplivala na vas. Tedaj s telesnimi dejavnostmi ne pretiravajte, izogibajte se nevarnim območjem in potrpežljivo čakajte na sredino septembra. Nekaj več neprijetnih občutij, možnost viroze ali poškodbe bo spet po 7. decembru. Bolj utrjenim in zmernim se ni treba bati hujših zdravstvenih težav.

DEVICA 23. 8.–22. 9.
Ljubezen: Intimne ali ljubeče prijateljske odnose boste lahko krepili vso zimo s praktičnimi vsebinami, sodelovanjem pri aktivnostih, ki zanimajo oba, po potrebi pa vključujejo tudi druge ljudi z enakimi interesi. Ljubezenska čustva bodo izrazitejša aprila in junija, na vrhuncu poletja, do vašega rojstnega dne ter sredi jeseni vse do miklavža. Novim ljubeznim in naraščaju bodo kozmične energije najbolj naklonjene spomladi, precej še novembra. Poslovite se od nezaupanja in do skrajnosti razvijte dobre misli, občutja, ravnanja in besede.
Izzivi – kariera: Velike možnosti za osebno zgodbo o uspehu imate v prvi polovici leta zaradi izjemno pozitivnih vplivov Jupitra. Temu se bodo pridruževali še drugi planeti, zato se ne obotavljajte sprejemati odgovornosti in pomembnih odločitev. Denarja vam ne bo primanjkovalo, razen če se sami spravite v prazen tek. Ne zanemarjajte ročnih spretnosti niti na vrhuncu poletja ter med koncem oktobra in začetkom decembra, ko boste najbolj učinkoviti. Na kritike in druge neprijetnosti v začetku jeseni se ne odzivajte z besom.
Počutje: Srečo imate že s tem, ko na vas, razen na rojene februarja, do prve tretjine jeseni ne bo usmerjenih kaj dosti negativnih kozmičnih valovanj. Tedaj pa pričakujte pretrese, hud tempo doma in v poslu, možnost viroze, poškodb in drugih neprijetnosti. Device boste imele skozi vse leto pomanjkanje energije, povečano izločanje želodčne kisline, vrtoglavico, nizek pritisk in še kaj. Panično ravnanje ni na mestu. Izboljšajte kakovost svojega življenja z odrekanjem odvisnostim in obiščite zdravnika.

TEHTNICA 23. 9.–22. 10.
Ljubezen: Do začetka marca se boste še zapletali v družinska in partnerska nesoglasja, v katerih je bolje, da sprejemate drugačna stališča drugih. Zaradi Marsa v vašem znamenju pazite, da vas srd na moškega ne bo razjedal vse do sredine poletja. Marca si naberite novih poznanstev in simpatijo. Globlja čustva in sreča vas zadenejo aprila, po 12. avgustu pa poletna ljubezen. Pri nekaterih bo veselo pričakovanje obrodilo sad. Ne prerekajte se do začetka septembra. Oboževalce boste navduševali oktobra in decembra, a novembra sledijo novi križi in nesoglasja.
Izzivi – kariera: Mnogo bolj kot prva polovica leta vam bo naklonjena druga od 16. julija naprej. V dramo drugih, zlasti sodelujočih, se ne spuščajte do pomladi. Med 5. marcem in veliko nočjo kar najbolje izkoristite mrežo podpornikov in somišljenikov, oblikovalsko, medijsko in inovativno, tudi kulturno povezavo za svoj poslovni in družbeni vzpon ter vpliv. Nekaj zaslužka več bo dobrodošlega. Aprila in junija boste materializirali in unovčili svoje talente tudi onstran meja. Pridelujte zdrave, ekološke in ergonomske izdelke. Od druge polovice poletja do 26. oktobra ter po 7. decembru boste dosegli velike uspehe in primerno finančno zadoščenje. Sprejmite odgovorno funkcijo.
Počutje: Hormonske težave, motnje v presnovi, občasno povečano telesno temperaturo in še kakšno vnetje blažite z zdravimi navadami, živahnimi telesnimi dejavnostmi in prijaznimi odnosi. Neugodne vremenske vplive nevtralizirajte z razvijanjem pozitivnega mišljenja, čutenja in delovanja. Sredi jeseni varčujte s svojo energijo, da se ne boste izčrpali. Težave bi lahko bile precej neprijetne. Najboljši blažilec stresov bodo topel objem, zapeljiv nasmeh in erotično oblačilo.

ŠKORPIJON 23. 10.–21. 11.
Ljubezen: Nasprotja med planetoma ljubezni vam bodo povzročala preglavice v odnosih s partnerjem in ljubimcem vse do 5. marca, potem pa bo nenadoma nastopila 'odjuga'. Če boste z njim zdržali in sta tudi sicer skladna, se bo vajina zveza aprila in junija prelevila v čutno romantično skupnost, v kateri bo prostor za naraščaj. Samskim bo na voljo obilo zanimivih stikov. Vaša nemoč in ujetost se bosta sprostili med 26. julijem in 13. septembrom, ko bo na površje izbruhnila vaša spolna sla. Ta se bo še ponovila med 26. oktobrom in 5. decembrom. Tešite jo z njim, ki je vreden zaupanja in je trden karakter.
Izzivi – kariera: Zamenjati morate vse, kar je treba, vključno s svojimi miselnimi in vedenjskimi vzorci, prebivališče ali poslovni prostor, če hočete februarja doseči primerne gmotne rezultate, aprila pa zelo dober zaslužek. Tedaj in junija sta vaša najboljša meseca tudi za sodelovanje pri mednarodnem projektu, napredovanje v službi ali za zaposlitev zunaj domovine. Z uveljavljanjem svojih stališč ne pretiravajte med poletno vročino, v jeseni pa sodelujte pri političnih in kulturnih procesih. Delovne sile in borbenosti, premočrtnosti in metodičnosti vam ne bo manjkalo do miklavža, nato 'obrnite ploščo'.
Počutje: Vpliv Saturna v vašem znamenju do sredine decembra bo pretežno rojene novembra pogosto utrujal. Najbolj naporno bo v drugi polovici poletja in med zaključkom leta. Lažje bo tistim, ki se boste zmogli znebiti škodljivih razvad in izboljšati prehrambne navade. S tem se bo dvignila vaša odpornost, živahne telesne dejavnosti pa bodo okrepile vašo kondicijo in imunski sistem. Živite v sozvočju z naravo in ljudmi in prav nič ne počnite na silo, da ne boste utrpeli poškodbe.

STRELEC 22. 11.–21. 12.
Ljubezen: V prvi polovici leta boste zaradi močnega vpliva Jupitra v vodnem elementu zelo čuteči, ljubeči in ranljivi, v drugi polovici pa ponosni. Spomladi boste nekateri povečali družino, drugi pa iskali novega partnerja. Več prijateljskih vezi bo možno vzpostaviti v drugi polovici januarja, od marca do konca maja in v začetku poletja. Vmes bo kakšno kratkotrajno ljubimkanje, prava, plamteča čustva pa bodo vroče zagorela najpozneje po 12. avgustu ter v prvi tretjini jeseni. Ugotovili boste, da je v vaše življenje vstopil pravi partner. Privoščita si obilo zabave, potovanja, plesa, nikar pa ne dražita drug drugega s samostojnimi izhodi.
Izzivi – kariera: Do koledarskega poletja boste morali urediti zasebne finance in premoženjsko stanje, pomagati družinskim članom in se kar najbolj truditi povečati dohodek podjetja ali ustanove, v kateri ste zaposleni. Če ste aktiven iskalec zaposlitve ali dodatnega zaslužka, se še izpopolnjujte po 11. januarju, da boste imeli nekaj možnosti februarja, več marca, aprila in junija. Presenetite s svojo ustvarjalnostjo in prilagodljivostjo. Od 16. julija do silvestrovega vas bo vpliv Jupitra ponesel v višave – še zlasti sredi avgusta, prvi mesec jeseni, drugo polovico novembra in od miklavža dalje.
Počutje: Če ste vremensko zelo občutljivi ali bolehate za kakšno boleznijo, potem boste imeli občasne izbruhe slabega počutja: januarja, aprila, junija do sredine julija, v začetku avgusta ter od 13. septembra do 25. oktobra in nekoliko sredi decembra. To še zlasti velja za rojene v prvi dekadi. Zdravi in polni življenjske energije pa ne najedajte svojega idealnega stanja s škodljivimi navadami, ker se vam situacija lahko iznenada obrne. Predvsem pri rekreaciji in vožnjah v rani jeseni ter pred božičem umirjajte svojo gorečnost.

KOZOROG 22. 12.–20. 1.
Ljubezen: Venera v vašem znamenju vse do 5. marca vam bo pomagala ohranjati obstoječo zvezo, kljub trenjem, ki so lahko izvor vajine neusklajenosti in tršega prilagajanja. Potruditi se morata sprejemati vajino različnost, če želita ostati skupaj. Če ne bo brezpogojne ljubezni, se bosta razšla. Nekateri se boste aprila noro zaljubili v ribi, raka ali bika. Druga velika priložnost bo še junija. Pravi moški bo nekatere privlačil kot magnet avgusta in novembra, ko vas bo preplavila spolna sla in pretresla do temeljev. Pogasite ljubosumje, sicer se boste znašli na hladnem.
Izzivi – kariera: Po možnosti vzpostavite čim bolj trdne vezi z nadrejenimi in pomembnimi poslovnimi partnerji, da boste skupaj lažje prebrodili kritična obdobja do poletja. Imejte odprte oči in se odzivajte na svarila s pravočasnimi spremembami in zamenjavami neustreznih praks in poslovnih modelov. Odprite se navzven, na mednarodno tržišče, v medije ter se povežite z raziskovalnimi ustanovami, da boste želi ugodne finančne rezultate: februarja, aprila, junija in novembra, morda celo avgusta, ko je čas tudi za novo zaposlitev ali dodatno delo.
Počutje: Hormonske motnje vas lahko spremljajo še na pomlad in vse do 26. julija. Vnetja, bolečine v ledvenem delu hrbta, občasno hiter utrip srca in podobno bodo posledica vašega stresnega čustvenega in poslovnega življenja ter nezdravega okolja. Vitalnejšim in polnim optimizma tudi vsemogoče neprijetnosti ne bodo prišle do živega. Krhki se zgledujte po njih in sprejmite kakšno njihovo dobro navado za svojo, s tem boste bolje opremljeni za hladne, jesenske dni, ko se lahko vaše zdravje spet občutno zamaja med 26. oktobrom in 6. decembrom.

VODNAR 21. 1.–18. 2.
Ljubezen: Imeli boste tihega, skrivnostnega oboževalca, s katerim bosta do marčevske odjuge trgala prepovedane sadeže, za tem pa razkrila svoje razmerje. Drugim nesrečnim iskalcem primernega partnerja bo sreča naklonjena po več zmenkih marca, maja in v prvi polovici julija. Do 26. julija imate vsi čas, da utrdite svoje ljubezenske odnose, kajti potem bodo pri nekaterih izbruhnile na plan zatajevane zamere s tolikšno silo, da bodo razbile zvezo za zmeraj ravno sredi počitnic. Krizo boste imeli še tako zgledni pari, tudi v veselem decembru. V vlogi rešitelja se bodo pojavili ohrabrujoči prijatelji v prvi tretjini jeseni, ko se bo eros spet razplamtel.
Izzivi – kariera: Nova znanja usvajajte tako hitro kot tudi nova spletna obzorja in mednarodna tržišča. Na odprtem trgu boste našli ustrezne finančne možnosti za zagon ali nadaljevanje projektov, ki vas vznemirjajo. Sanjarjenje o nadaljevanju preživetih vzorcev ni na mestu, saj bi izgubljali dragoceni čas in se znašli še v hujši stiski in slepi ulici. Sprostite in razvijte svoje ustvarjalne moči po 11. januarju, da boste unovčili svoje adute po 5. marcu, 3. maju in 27. juniju. Tedaj bo tudi več zaslužka, razveseljujočih vesti in pomembnih poznanstev. Pokažite, kaj zmorete oktobra, medijsko pa boste prepoznavni do silvestrovega. Kulturno-umetniški uspehi in funkcija vas bodo omamljali.
Počutje: Ranljivi in tisti s kroničnimi težavami skrbite za to, da bo vaše zdravstveno stanje vsaj obvladano, saj bo Saturn neugodno vplival na rojene februarja. Najbolj naporen čas bo med 26. julijem in 12. septembrom (zlasti v drugi polovici avgusta) ter nekoliko še po 7. decembru. V času hudih vremenskih obremenitev se ne naprezajte niti zdravi, ker bi lahko utrpeli hujšo škodo. Izogibajte se nevarnim območjem in v takšnih časih izpustite ekstremne športe. Če boste upoštevali nasvete, boste v sijajni formi.

RIBI 19. 2.–20. 3.
Ljubezen: Zdaj bi že morali biti srečno zaljubljeni. Idilično romantično stanje naj bi trajalo vse do 13. septembra, ko bo nastopilo večje vznemirjenje, ki pa skladnih parov ne bi smelo vreči iz tira. Po sončnem mrku 23. oktobra se bo erotično, čustveno in harmonično stanje še poglobilo ter se pred božičem samo nekoliko zamajalo. Za resne pare sta februar in pomlad najbolj ugoden čas za urejanje nepremičnine, skupnega doma in za veselo pričakovanje naraščaja. Ista obdobja so najboljša tudi za iskalce zaljubljenosti (5.–23. 4., 29. 5.–20. 6. in 26. 7.–12. 9.).
Izzivi – kariera: Idealno obdobje za zaslužek na kakršen koli način je prva polovica leta. Kljub težavnim okoliščinam se ne predajajte malodušju, ampak delujte ofenzivno. Imejte izdelano idejo, korake, kako pridete do njene uresničitve, in kaj potrebujete, da dosežete cilj. Razločna vizualizacija in občutenje zamišljenega vas bosta pripeljala do komaj slutenih višav že v času popolnega luninega mrka sredi aprila, ko bosta planeta sreče v idealni kombinaciji med seboj in na vas. Podobno se bo zgodilo junija, avgusta prizadevno delujte naprej in v jeseni dosezite nadaljnji uspeh na širši družbeni in mednarodni ravni.
Počutje: Nelagodno se boste počutili pretežno rojeni februarja, a ne vse leto enako. Če imate resne zdravstvene težave, pridobite vsaj dva izvida, ker bi lahko bila edina diagnoza napačno postavljena. Nekatere bo občasno mučilo malodušje ali blaga depresija, ki jo boste najhitreje pregnali s pozitivno družbo in praktičnim delom, ki odvrača misli od neprijetnosti. Uživajte mnogo rastlinske hrane, bogate z vitamini in antioksidanti. V začetku jeseni se ne razburjajte in ne izpostavljajte virusom.