Zanimivosti

Polita s kislino

Simon Rosc/N.J.
10. 1. 2014, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Človeška domišljija ne pozna meja, za svoje cilje smo očitno pripravljeni storiti marsikaj nenavadnega. Britanki očitajo, da je sama organizirala napad nase.

Napad nase naj bi organizirala sama.

Uslužbenka trgovine Victoria's Secret, 21-letna Britanka Naomi Oni, je bilapredvčerajšnjim obtožena, da je načrtovala napad s kislino nase, in sicer tako, da je naščuvala svojo prijateljico, prav tako 21-letno Mary Konye, da je »zaigrala« njeno zalezovalko in ji kislino zlila v obraz.

 

Onijeva je sicer na sodišču to vehementno zanikala. Po mnenju nasprotne strani naj bi napad nase organizirala samo zato, da bi postala slavna, tako kot Katy Piper, ki se ji je tak napad zgodil pred časom. Kaj drži in kaj ne, bo verjetno ostalo skrivnost, vsekakor pa bo 21-letnica ostala iznakažena vse življenje. Pojavile so se tudi špekulacije, da je Onijeva močno obsedena s svojo predhodnico, ki je prav tako doživela napad s kislino. Na sodišču je v svoj zagovor dejala, da to vsekakor ne drži in bi prej kot to, da je z njo obsedena, lahko rekla, da jo je njena zgodbo močno ganila. Obtožili so jo tudi, da je pred napadom obiskovala veliko spletnih strani, kjer so opisane plastične operacije in klinike, ki te ponujajo. Odgovorila je, da je te spletne strani obiskovala brez posebnega razloga. »Je pa res, da sem imela nekaj težav s samopodobo in si nisem bila nikoli všeč,« je dejala Onijeva. Karkoli že drži, bo 21-letnica ostala zaznamovana za vse življenje.