Zanimivosti

Že leta bomo 2015 dočakali prve želene sadove

Miša Čermak
3. 1. 2014, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ni kaj, preživeti bomo morali še eno leto, ki nam ne bo olajšalo življenja, a je potrebno, da bomo že leta 2015 dočakali prve želene sadove ter se odpočili od norosti neoliberalizma, egocentrizma in pohlepa.

Tako nekako menijo vedeževalka Lina, ki napoveduje uspehe našim zimskim športnikom in premierki, svetovalka za feng šuj in astrologinja dr. Ksenija Šajn, ki pravi, da zmoremo izpeljati težko karmično nalogo Slovenije – da stoji na svojih nogah, ter astrologinja Ana Malenica, ki opozarja na posledice preteklih odločitev in je prepričana, da bomo s pomočjo vesolja vendarle ujeli zamujeni vlak.

Ksenija Šajn, svetovalka za feng šuj in astrologinja: Slovenija mora stati na lastnih nogah! 

Rojstna karta Slovenije govori, da je njen narod  po naravi srčen, filozofsko optimističen in izjemno ponosen. V instituciji svojega ponosa in pripadnosti ne more izraziti, zato se bodo podvigi posameznikov, kako preživeti, ker bo država do nekaterih poklicev in izvajalcev neusmiljena, nadaljevali. Pojavljali se bodo tudi občutki nestrpnosti in borbenosti, saj bo morala nekaj časa še padala.

Obračuni in škandali, nestrpnost v prometu. V prihodnjih letih bodo zaprli nekaj ljudi, ki v resnici ne bodo nosili krivde za svoja dejanja. Vzrok za takšne manevre: strah posameznikov za lasten obstoj. Javnost o tem ne bo kaj dosti obveščena, saj bo šlo za obračune starih odnosov, o katerih se že v preteklosti ni govorilo.

Nekaj škandalov v zdravstvu izzveni spomladi (april, maj), sicer pa se bo na tem področju še dogajalo. V začetku jeseni se na državni ravni uredijo glavni konflikti, povezani s podtikanjem, prevarami, lažmi. Število voznikov (divjakov), ki bodo na cesti sproščali svojo jezo, se bo povečalo.

Večja samostojnost Slovenije. Država Slovenija mora zaradi listin, ki so bile podpisane v preteklosti (tudi v imenu prijateljstev), predvsem s tujino, spuščati lasten denar iz rok. Nov začetek čez približno pet let bo naporen, a zanesljiv. Že pred tem obdobjem se bo namreč končal posel, ki se je pred leti začel na pobudo tujine in je Sloveniji dal vedeti, da ji bo zameril, če ne vstopi v t. i. unijo oziroma ne izpolni pričakovanj.

Kot rečeno, ta posel dolgoročno za Slovenijo ne bo uspešen. Zametki mnogo večje samostojnosti Slovenije so se zgodili v iztekajočem se letu in se bodo dogajali tudi leta 2014.  Pomen tujine za Slovenijo in plodno sodelovanje z njo se v takem smislu počasi izgubljata. Karmična naloga Slovenije je stanje na lastnih nogah in nošenje lastne odgovornosti. Navezava na tujino, ki se površnemu opazovalcu zdi nujna zaradi majhnosti naše države, žal vodi le v izgube in čustvene stiske njenih državljanov. Skrb za lastno preživetje Slovenija kljub svoji izjemni majhnosti zmore, bo pa to nedvomno ena najtežjih nalog, predvsem zaradi navajenosti, da se nasloni na nekoga drugega, ter koristi in sodelovanja vpletenega vladajočega razreda. 

Denar še odteka. Denar, ki bi moral biti narodov, je skrit po institucijah v tujini in tja tudi odteka. Da bi pridobila manjko, bo oblast v prihodnjem letu skušala z različnimi represivnimi posegi primanjkljaj zapolniti. Kasneje bo ugotovila, da je represija na nepravih mestih škodljiva. V državnih zadevah delovanje še vedno ne bo odprto, odkrito, pogosto bo nepošteno in zelo se bo stremelo k ohranjanju starega reda in starih ljudi.

Zaposleni, ki bi v resnici morali biti že upokojeni, a so predvsem zaradi koristi države še vedno zaposleni, se bodo morali 2014 in 2015 umakniti. Posameznike v državni upravi se bo še vedno nadziralo. V drugi polovici leta bodo na dan spet pricurljale novice, o katerih je bilo dogovorjeno, da bodo ostale v tajnosti.     

Premik v gospodarstvu, obračunavanja, posledice preteklosti. V drugi polovici leta se bo v gospodarstvu premaknilo na bolje, a se bo kazalo navzkrižje interesov med njim in vlado, saj bo ta prepočasna in bo zaradi svojih interesov zahtevala preveč. Nazadnje se bodo dogovorili. Na področju denarja bo treba biti na državni ravni še pazljiv in dobro bi bilo, če bi pozabili na jemanje kreditov in zapravljali toliko, kot imamo.

To velja na državni in zasebni ravni.  V letu, ki se poslavlja, je šlo v resnici zgolj za razplet dogodkov, situacij in odnosov, ki so nastajali v letih prej in so jih vladajoči sloji skrbno pometali pod preprogo, večino informacij pa varovali kot punčico svojega očesa in torej sploh niso prišle v javnost. Vladar rojstne karte Slovenije je Saturn, ki v tem času prečka 10. hišo, ki poleg vlade kaže obraz Slovenije navzven, in jo bo zapustil šele konec oktobra, sočasno pa je odgovoren za dogodke oziroma razkrinkanje akterjev nepravilnosti, ki se dogajajo v zadnjih mesecih. V podobnem slogu se bo nadaljevalo tudi leta 2014, pri čemer nikakor ne bodo vsi ljudje, označeni kot »krivci«, tudi v resnici glavni akterji. Podobno obračunavanje simpatij in antipatij se napoveduje še v prihodnjem letu.  

Obetavna prihodnost. Leta 2015 bosta med ljudstvom ponovno zaživela optimizem in pozabljena srčnost. Institucije, kot so domovi za ostarele, bolnišnice, samostani, internati in zapori, bodo cveteli. Ljudje se bodo tudi v prihodnosti, predvsem v drugi polovici leta, še bolj obračali k sebi in svojim potrebam, saj bodo potrebovali počitek od napornega življenjskega tempa. V drugi polovici leta se bosta veliko ljudem vrnila notranji optimizem in veselje.