Nogomet

Ne bo se pridružil Krhinu

rb/M.J.
3. 1. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ker si ne more izboriti mesta v najboljši enajsterici, bo Armin Bačinović do konca zimskega prestopnega roka skoraj gotovo zamenjal klubske barve. Jan Oblak je tudi na četrti tekmi v dresu Benfice ostal nepremagan, za Haris Vučkića je bil prvi dan novega leta deloven.

arhiv Ekipe

Še do konca meseca

Haris Vučkić je novo leto začel delavno, v Angliji včeraj tudi v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja niso počivali. Rotherham United se je pred svojimi navijači udaril s Coventryjem in ostal praznih rok, gostje so slavili s 3:1, mladi slovenski reprezentant je za gostitelje igral do 71. minute. Bilo je predvideno, da se bo po tej tekmi vrnil v Newcastle, toda vodstvi obeh klubov sta se dogovorili, da bo na posodi ostal še en mesec, dragocene tekmovalne izkušnje bo torej nabiral do konca januarja.

Oblak ga spet ni dobil

Jan Oblak je leto 2013 sklenil med vratnicama Benfice, ki je v portugalskem ligaškem pokalu gostovala na Madeiri in Nacional ugnala z 1:0, edini gol pred 3427 gledalci je v 32. minuti dosegel Nicolas Gaitan. To je bila četrta uradna tekma obetavnega slovenskega čuvaja mreže v dresu orlov in doslej ni bil premagan še niti enkrat, kar je vsekakor spoštovanja vreden dosežek.

Bologna je rekla ne

Čeprav Palermo nadaljevanje prvenstva v serie B čaka na prvem mestu na lestvici, Armin Bačinović nima razlogov za pretirano navdušenje, saj si nikakor ne more zagotoviti mesta v udarni zasedbi. Ni mu zaupal Gennaro Gattuso, igralcu, ki je tako zelo navduševal takoj po prihodu, ne zaupa mu niti njegov naslednik Giuseppe Iachini, zato je iz dneva v dan vse bolj verjetno, da bo v tem prestopnem roku znova zamenjal klubske barve. La Gazzetta dello Sport je poročala, da bi se utegnil preseliti celo v serie A, in sicer v Bologno, kjer bi postal soigralec Reneja Krhina.

Giuseppe Iachini si je namreč v svoji ekipi zaželel Francesca Della Rocco, s katerim je že sodeloval pri Sieni. Ob tem je zanimivo, da gre za igralca Palerma, ki ima v Bologni status posojenega igralca. Pogodbo ima podpisano do konca sezone, a so na Siciliji verjeli, da bi se lahko s predstavniki italijanskega prvoligaša dogovorili za njegovo predčasno vrnitev, v nasprotno smer pa bi odšel Armin Bačinović. Toda zdaj je že jasno, da iz te muke ne bo kruha, Bologna v zamenjavo ni privolila, zato status nekdanjega slovenskega reprezentanta ostaja negotov. Najbolj logično se zdi, da bi ga Palermo posodil kateremu izmed klubov v serie B, najbolj pogosto se omenjajo Modena, Pescara in Padova.