Bosta razkrila vse?

Harry in Meghan tik pred tem, da kraljevi družini zarineta nož v hrbet

R.T.
16. 2. 2021, 07.31
Posodobljeno: 16. 2. 2021, 07.40
Deli članek:

Kaplja čez rob?

Reuters
Harry in Meghan gresta po svoji poti.

Sussekška sta pristala na intervju z Oprah Winfrey, v katerem naj bi razkrila vse. Britanska kraljeva družina je, pričakovano, zaskrbljena. 90 minut dolgi segment bo čez Lužo luč sveta ugledal prihodnji mesec.

Kot svoje vire navajajo britanski mediji, se zadeva skoraj gotovo ne bo končala dobro. Da je temu tako, dokazuje zgodovina tovrstnih prispevkov.

Kakorkoli že, to bi lahko pomenilo, da za princa Harryja in Meghan Markle ne bo več poti nazaj. Daily Mail tako piše, da bosta zakonca ostala brez vseh kraljevih pokroviteljstev, britanska kraljica Elizabeta II. pa da bo od njiju zahtevala, da prekineta sodelovanje z vsemi organizacijami, ki so tako ali drugače povezane z britansko kraljevo družino. To pomeni tudi, da bi 36-letni princ lahko ostal brez treh častnih vojaških nazivov, ki so mu še ostali. Odpovedati bi se moral tudi dvema ragbijskima zvezama ter londonskemu maratonu, njegova 39-letna soproga pa tamkajšnjemu narodnemu gledališču. Položaj pokroviteljice omenjenega gledališča je do leta 2019 kar 45 let zasedala kraljica sama.

Zgodilo bi se lahko tudi, da bosta morala zakonca presekati tudi vse vezi s Skupnostjo narodov.

V Buckinghamski palači novice o intervjuju, ki bo predvajan 7. marca, niso komentirali.