Dober par

Zala Kralj in Gašper Šantl o potomcih in prstanu

Eva Jandl
16. 2. 2021, 06.49
Deli članek:

Glasbeni dvojec Zala Kralj in Gašper Šantl o preživljanju časa, ko ne nastopata, in o spodbujanju h kupovanju oblačil iz druge roke.

Osebni arhiv
Pravita, da skozi življenje plujeta s tokom, saj nerada sprejemata dokončne odločitve.

Kako preživljata čas epidemije, kaj počneta, s čim se ukvarjata? Se ukvarjata z glasbo vsak dan?

S telefonov sva si izbrisala instagram in druga družbena omrežja, tako da imava kar naenkrat nekaj dodatnih ur na dan. Ta čas zdaj preživiva na veliko bolj zabavne načine (razen ko naju obsede kakšna serija in po šest ur na dan gledava v steno, na katero projektor meče svetlobne žarke v obliki epizod). Veliko bereva, hodiva na sprehode, vpijava sončne žarke, kartava, pijeva veliko vode in čaja, kuhava … Z glasbo se na razne načine ukvarjava bolj ali manj vsak dan. Včasih piševa besedila, včasih snemava že dokončane skladbe, včasih pa zgolj prepevava ob kuhanju ali pod tušem.

Je glasba vajin edini vir dohodka ali se ukvarjata še s čim drugim? Odprla sta tudi spletno trgovino, kaj prodajata?

Osebni arhiv
Zala in Gašper se preživljata le od glasbe, pozornost pa sta vzbudila s kolekcijo 10 prenovljenih unikatnih puloverjev v sodelovanju z oblikovalko Nano Irgolič, ki sta jih prodajala v spletni trgovini. Med prazniki sta vse puloverje prodala.

Ja, glasba je najin edini vir dohodka že od konca leta 2018. Začelo se je s koncerti, zdaj pa se lahko preživljava tudi z avtorskimi pravicami in občasnimi sponzorskimi sodelovanji. Spletno trgovino sva odprla na začetku lanskega leta, mesec pred izdajo svojega prvega albuma, saj sva na njej med drugim začela prodajati tudi svojo prvo vinilko 4. Odziv je bil izjemen, do zdaj sva produkte s spletne strani poslala že v več kot 30 držav. Poleg vinilke prodajava še nekaj printov, majic, bombažnih vrečk, brošk, decembra pa sva skupaj z Nano Irgolič ustvarila kolekcijo desetih prenovljenih puloverjev, povezanih z najino praznično skladbo Sto idej, s katero sva želela spodbuditi ljudi h kupovanju oblačil iz druge roke.Čeprav so puloverji že razprodani, so fotografije še vedno na najini spletni strani.

Ne le spletna trgovina, lansko leto se vama je zgodilo mnogo – izdala sta tudi prvi album, in to na valentinovo. Sta datum izbrala nalašč, praznujeta valentinovo, sta ga tudi letos?

Pravzaprav najina založba vse izide načrtuje ob petkih, in ker smo želeli album izdati drugi teden februarja, se je izšlo ravno tako, da je datum izida pristal na valentinovo. Sicer nisva pretirano navdušena nad tem praznikom. Zdi se nama lepo, da bi naj na ta dan praznovali ljubezen, še bolje pa bi se nama zdelo, če bi to prakticirali kar vsak dan.

Decembra sta praznovala tri leta ljubezni. Sta kdaj razmišljala o starševstvu, o poroki – delata dolgoročne načrte ali se prepuščata toku?

Ne, za zdaj naju to dvoje ne zanima. Sva dober par brez potomcev ali prstana. Sicer pa skozi življenje najraje plujeva s tokom in nerada sprejemava dokončne odločitve.