Ofiranje

70 razlogov, zakaj imajo vnuki radi Janeza Dolinarja

Alenka Sivka
14. 6. 2024, 18.13
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 18.21
Deli članek:

Značilni, prijazen glas Janeza Dolinarja je zaznamoval slovenski radio. Vodil je mnoge koncerte po Sloveniji, premnoge radijske oddaje, Četrtkove večere slovenskih pesmi in napevov, Koncerte iz naših krajev, festival Števerjan je povezoval 20 let. V VIP petku na Veseljaku sta ga gostila Darja Gajšek in Žiga Tominec.

Simon Pelko
Janez Dolinar v oddaji VIP petek.

Pred kratkim je praznoval okroglih 70 let. Tudi preko TV Veseljak Golica se je zahvalil vsem, ki so mu na ta dan pripravili veliko lepih presenečenj. Začelo se je s srečanjem starih »rtv-jevcev«. Potem so ga dan pred rojstnim dnem počastili sosedje. Temu se reče »ofiranje«. Doma ga je pričakalo kar 60 ljudi! Pijače je zmanjkalo. Naslednji dan, 16.maja, na rojstni dan, pa je imel dan odprtih vrat, kot jih ima tradicionalno, in druženje, rajanje, petje in ples, prišel je tudi ansambel Gorenjski kvintet, je trajalo od jutra do večera. In še nekaj kosil s prijatelji ves naslednji teden.

Simon Pelko
Janez Dolinar v oddaji VIP petek.

Radijski voditelj je postal zaradi stave. Bil je poslovodja v Peku, ljubiteljsko pa je ustvarjal tudi v Prešernovem gledališču. Z gledališčniki je stavil za zaboj piva, da si upa iti na avdicijo. Šel je, dobil zaboj piva, in čez nekaj mesecev so ga povabili na radio, v službo.

V etru je Janeza presenetila s svojo izjavo hčerka Ana Dolinar. O njem je povedala: »Moj oči je en tak medvedek. Mehek, sproščen in zabaven. In srčen. V njegovi družbi ti je prijetno. Njegova hiša je bila vedno polna ljudi. Ljudi pritegne, v njegovi družbi je lepo. Rada te imam, oči!«

Simon Pelko
Janez Dolinar v oddaji VIP petek.

Janez se ji je zahvalil za te besede. V živo si premalokrat povesta tako lepe besede, je razmišljal. Tudi vsi trije vnuki, Ronja, Nana in Lun so se oglasili in mu sporočili: »Živijo, tatko! Radi te imamo, ker nam spečeš najboljše palačinke z marmelado, in ker si ful smešen.« »Včasih me razjezijo, največkrat pa me razveselijo«, se je raznežil Janez. Za rojstni dan je od njih dobil škatlico s 70 listki, 70 razlogov, zakaj ga imajo radi. Janez vsak dan prebere en razlog. Eden od njih se glasi takole: »Zelo te imamo radi tudi takrat, ko se jeziš in se potem hitro ohladiš.«  Dragi Janez, še na mnoga leta!

Simon Pelko
Janez Dolinar v oddaji VIP petek.