Zvezdniški obisk

Sting prihaja v Ljubljano: »Moj glas zdaj zveni drugače in še boljše«

Nejc Simšič
20. 5. 2024, 22.55
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 22.55
Deli članek:

Svetovno znani glasbenik, skladatelj in 17-kratni dobitnik nagrade grammy, priljubljeni Sting, bo konec maja že četrtič nastopil v Ljubljani, od tega tretjič v dvorani Stožice.

Profimedia
Priljubljeni Sting je reden gost Ljubljane, saj bo 29. maja, po skoraj petih letih, pri nas nastopil že četrtič.

Britanski glasbenik Gordon Matthew Thomas Sumner, bolj znan po svojem sprva učiteljskem, potem pa umetniškem vzdevku Sting, je bil nazadnje v Ljubljani leta 2019, ko je v Stožicah predstavil svoj novi album My Songs, na katerem je na različne načine posodobil svoje pesmi, ki jih je napisal tako za skupino The Police kot za samostojne albume. »Moj glas zdaj zveni drugače kot pred štirimi desetletji. Zdaj ima bolj globok zven, je bolj bogat, harmoničen in kot vino. Mislim, da se je izboljšal, a je precej drugačen,« pravi Sting.

Facebook
»Moj glas zdaj zveni drugače kot pred štirimi desetletji. Zdaj ima bolj globok zven, je bolj bogat, harmoničen in kot vino. Mislim, da se je izboljšal, a je precej drugačen,« pravi Sting.

Prvič je nastopil leta 2000 v Hali Tivoli, nato je leta 2011 v okviru turneje Symphonicity z Orkestrom Slovenske filharmonije pod dirigentskim vodstvom Američanke Sarah Hicks prvič zapel v Stožicah, osem let pozneje pa ponovno navdušil v naši največji dvorani.
Sting je mednarodno prepoznavnost dosegel z zasedbo The Police (1977), nato pa se je podal na samostojno pot, ki je obrodila ducat albumov ter številne nagrade in priznanja. Že s skupino The Police je postal eden najbolje prodajanih glasbenikov, skupaj z njo in samostojno pa je prodal več kot sto milijonov albumov.

Profimedia
Britanski glasbenik je 17-kratni dobitnik nagrade grammy, kot igralec pa se je preizkusil v 15 filmih.

Reden gost Slovenije

Sting, legendarni britanski glasbenik in 17-kratni dobitnik nagrade grammy, se 29. maja tako že četrtič vrača v Ljubljano, kjer bo v Stožicah v okviru svetovne turneje izvedel koncert svojih največjih uspešnic tako iz časa skupine The Police kot tudi iz kariere solo izvajalca. Med pesmimi, ki jih lahko pričakujemo, bodo tudi Englishman in New York, Desert Rose, Fields of Gold, The Shape of My Heart, Roxanne, Every Breath You Take, Message in a Bottle ter številne druge. Njegovi nastopi so znani po energičnosti in izjemni glasbeni kakovosti. Kritiki so ga pohvalili kot mojstrskega izvajalca z zlatim katalogom pesmi, The Guardian pa ga je označil za »skoraj neprimerljivega« zaradi njegove »sublimne pop alkimije«. Ne zamudite torej priložnosti, da 29. maja v živo v Ljubljani doživite enega najbolj karizmatičnih glasbenikov našega časa.