Vodi predstavnik Švice

Sprememba na vrhu evrovizijskih stavnic: Hrvaška ni več prva, Slovenija ima malo možnosti za zmago

D.K.
3. 4. 2024, 09.47
Posodobljeno: 3. 4. 2024, 10.47
Deli članek:

Navdušenje nad Baby Lasagno in njegovo pesmijo 'Rim Tim Tagi Dim' se je, kot kaže, ohladilo. Hrvaški predstavnik ni več na vrhu na evrovizijskih stavnicah. Največ možnosti za zmago zdaj napovedujejo švicarskemu predstavniku Nemu.

Instagram Nemo
Največ možnosti za zmago napovedujejo švicarskemu predsatvniku Nemu.

Baby Lasaga je na evrovizijskih stavnicah dolgo veljal za glavnega favorita za zmago na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, zdaj pa mu je podpora padla. Čeprav mu je še pred dnevi za vrat dihala predstavnica Italije Angelina Mango s skladbo La Noia (Dolgčas), ki je bila na drugem mestu, so se zdaj karte premešale.

Stavnice namreč trenutno napovedujejo največ možnosti za zmago švicarskemu predstavniku Nemu, na drugem mestu je Baby Lasagna, na tretjem pa 22-letna Kalabrijka Angelina Mango, prva italijanska predstavnica na pesmi Evrovizije v zadnjih osmih letih. Trenutno ji stavnice napovedujejo 12 odstotkov možnosti za zmago. 

Kot je še razvidno na spletni strani eurovisionworld.com, ki zbira kvote na stavnicah, ima Baby Lasagni zdaj 16 odstotkov možnosti za zmago, Nemu pa 20 odstotkov. Na lestvici pa se povzpenja tudi nizozemski predstavnik Joost Klein, ki je na četrtem mestu, njegova kvota je obarvana zeleno, kar pomeni, da bi lahko kmalu bil uvrščen višje. 

Kako visoko je Slovenija?

Slovenijo bo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala pevka Raiven s pesmijo Veronika. Glasbenica s pravim imenom Sara Briški Cirman je za skladbo spisala besedilo in glasbo, navdih zanjo pa je črpala pri Veroniki Deseniški. 

Na letošnjem evrovizijskem odru bo nastopila v drugem delu prvega polfinalnega večera, in sicer pod zaporedno številko 9. Prvi predizbor bo na sporedu 7. maja. Na stavnicah pa jo trenutno uvrščajo na 20. mesto oziroma ji pripisujejo en odstotek možnosti za zmago. 

Zajem zaslona
Evrovizijske stavnice