Intervju

Skupaj sta se odločila poiskati ljubezen in posnela skupni duet

Teja Pelko
9. 3. 2024, 19.32
Posodobljeno: 9. 3. 2024, 20.08
Deli članek:

Pevka Anja Rupel se je konec lanskega leta vrnila na koncertne odre in napovedala album novih verzij njenih največjih hitov. Tem skladbam pa bo dodala tudi nekaj čisto novih; tukaj je že prvi duet, ki ga je posnela z odličnim hrvaškim pevcem Bojanom Jambrošićem.

Boštjan Tacol
Anja Rupel in Bojan Jamboršić sta posnela prvi skupni duet, ki ga je napisal Anjin partner, glasbenik in avtor Aleš Klinar - Klinči.

Anja Rupel je s priljubljenim hrvaškim pevcem Bojanom Jambrošićem, zmagovalcem priljubljenega televizijskega šova talentov Hrvaška išče zvezdo 2009, pred dnevi v Ljubljani posnela skupno skladbo z naslovom Gdje je ljubav (Brez ljubezni). Glasbenika smo obiskali v studiu po odpetem snemanju in njunem opravljenem delu. 

Kako sta se našla?

Anja: Že kar nekaj časa sem iskala dober moški vokal za duet, in ker sem na založbi Dallas, mi je ta svetovala Bojana, saj tudi oni delajo z njim, tako da sem šla potem preposlušat vse, kar je posnel, in ugotovila, da je odličen pevec. Prvič pa sva se spoznala danes, ko je prišel v naš studio posnet pesem.
Bojan: Z založbe Dallas so mi poslali pesem Gdje je ljubav in še sami so bili presenečeni, kako hitro sem odgovoril, da sem za sodelovanje. Vedel sem namreč, kdo je Anja in da bo to dobro in kvalitetno.

Boštjan Tacol
Anja je v svoji karieri posnela že nekaj duetov, občinstvo pa si je najbolj zapomnilo sodelovanje z makedonskim glasbenikom Tošetem Proeskim, ki je odmeval po vseh koncih naše bivše države.

In kako sta se ujela?

Anja: Takoj sva se ujela. Taka fajn, pozitivna energija veva med nama. Saj vidite, da je strašno simpatičen. Že ob pozdravu sva se objela.

Bojan: Ko sem prišel, je bilo, kot da se poznava že od prej. Jaz sem Anjo že prej veliko gledal na YouTubu in potem imaš občutek, kot da se že poznaš, in se nama ni bilo treba niti spoznavati.        

Verjetno Anjo poznajo vaši starši. Kaj so oni rekli na vaše sodelovanje z njo?

Bojan: Moj oče je takoj rekel, da on zelo dobro ve, kdo je Anja (smeh), in mislim, da so tudi oni zelo ponosni. Oni bi še prej rekli, naj rečem »Da«, a so šele kasneje izvedeli. Vedno šele na koncu izvedo, čeprav bi si želeli, da bi že kaj prej, a tako je.

Boštjan Tacol
Bojan, ki je na Hrvaškem dobro poznan pevec, je pred sedmimi leti že posnel duet s slovensko pevko, in sicer z Nino Pušlar: Bez mene sretnija.

Kolikokrat sta morala iti čez pesem, da sta bila zadovoljna z rezultatom?

Anja: Jaz sem svoj del skladbe že prej posnela, ker smo vedeli, da bomo danes, ko bo on prišel snemat, imeli še promocijski dan in da enostavno ne bo časa, ker po navadi, kadar se dela, je treba res delati, tako da smo za danes pustili samo njegov del in on je res zelo hitro posnel, hitreje kot jaz, čeprav je to komad, ki sem ga že stokrat odpela.

Bojan: Jaz sem doma to pesem velikokrat poslušal in pel. Hotel sem priti pripravljen, da ne bi prišel v novi studio, stopil pred Anjo in se potem iskal, in mislim, da je rezultat več kot odličen.     
Anja: Mislim, da tudi najina glasova zelo lepo pašeta skupaj.

Pesmi je naslov Gdje je ljubav. Kje je vajina ljubezen?

Anja: Moja ljubezen je tu nekje zunaj (smeh). Sicer je pa to baladni duet in v baladah mora biti malo patosa, mora biti malo nesrečne ljubezni.

Bojan: Meni se zdi super, da je pesem takšna, da si jo lahko vsak razlaga na svoj način. Vsak lahko najde svojo ljubezen, če je še ni, naj jo išče naprej, zagotovo jo bo našel.

Anja, vi ste svojo našli še dolgo časa nazaj, kako pa je s tem pri vas, Bojan?

Bojan: Jaz še iščem ljubezen, tako da mislim, da sem odličen za to pesem tudi s tega vidika, saj lahko ta del zelo lepo odpojem tudi iz osebne emocije. (smeh)

Anja: Mislim, da bodo tudi mnoge Slovenke poskušale najti ljubezen zanj.

Bojan: Jaz se jim za to že vnaprej zahvaljujem (smeh).

Kaj pa je vama v partnerskem odnosu najbolj pomembno?

Anja: Z Alešem sva skupaj že 30 let in po toliko letih je najbolj pomembno, da se s partnerjem ujameš in da se spoštuješ. Da lahko skupaj voziš brez večjih pretresov. Saj se tudi skregava, normalno. Je pa to drugačna ljubezen kot tista zaljubljenost na začetku.

Bojan: Jaz mislim, da je v partnerskem odnosu najbolj pomembno, da se ljudje razumejo in da sprejmejo pomanjkljivosti drug drugega.

Anja: Meni je zelo pomembna tudi energija med partnerjema in Aleš je ima zelo veliko. Še vedno.

Kako pa negujeta vajin odnos?

Anja: Za valentinovo sem recimo dobila vrtnico, čeprav on sovraži vse te praznike, je pa vseeno toliko, da se spomni in mi prinese rožico. To se mi zdi lepo. Jaz pa mu zjutraj med vikendom skuham kavo, čeprav bi si jo lahko tudi sam, pa včasih, če je utrujen, ga zmasiram ali pa on mene.

Bojan: Zdaj, ko slišim, kako je Anji lepo, še toliko bolj pogrešam vse to, še posebno ta del z masažo in da ti nekdo skuha kavico … Kar sem tudi opazil pri Anji in Alešu, je, da se je treba veliko smejati. Če te oseba lahko nasmeji, kje ti bo lepše ...

Bojan, če vas kaj tolaži, na vrata že trka pomlad in mesec maj, za katerega pravijo, da je mesec ljubezni. Se je veselite?

Bojan: Meni je vseeno za letni čas, pomembno mi je, da nam je lepo in dobro.

Anja: Jaz pa imam rada pomlad, spomladi imam tudi rojstni dan, tako da sem bolj pomladni človek. Ne maram zime. Če bi bilo po mojem, bi se preselila v tople kraje in tam počakala na pomlad v Sloveniji. Mogoče bom to kdaj tudi naredila. Pomlad imam zelo rada tudi zaradi tega, ker mi na vrtu začnejo cveteti vrtnice in ostale rože ter češnja, zelo lepo češnjo imam. Pa rada imam sonce in da je toplo, ker me ves čas zebe. Letošnje pomladi pa se veselim tudi zaradi tega, ker naju z Bojanom čaka še snemanje videospota za pesem Gdje je ljubav. To se bo verjetno zgodilo že marca. Ne veva pa še točno, ali ga bova posnela v Ljubljani ali v Zagrebu.  

Boštjan Tacol
"Najina pesem je sicer baladni duet in v baladah mora biti malo patosa, mora biti malo nesrečne ljubezni," pravita Slovenka in Hrvat.

Morda na vašem vrtu?

Anja: Na mojemu vrtu, recimo, ko bo češnja cvetela (smeh). Pripravljam pa se tudi na nastope in upam, da bo Bojan tudi gost na katerem od njih.

Bojan: Z veseljem. Moraš pa tudi ti kaj priti v Zagreb.

Da obišče še vašega očeta?

Bojan: Normalno, spotoma bo šla še malo do Čakovca (smeh)