Hrvaški pevec

Grašo kupil apartma v luksuznem kompleksu, njegov sosed bo slovenski kuhar z Michelinovo zvezdico

D.K.
6. 12. 2023, 16.11
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 16.21
Deli članek:

V zadnjih dneh se je razširila novica, da je splitski pevec Petar Grašo kupil luksuzni apartma v kompleksu na Jahorini, ki je oddaljen le sto metrov od smučišča in ima razgled na gosto borovo gozdno pokrajino na več kot 1500 metrih nadmorske višine.

M24.si
Petar Grašo

Priljubljeni hrvaški pevec Petar Grašo je kupil apartma v ekskluzivnem kompleksu na Jahorini, ki se s ponudbo gostinstva, smučarskimi progami in infrastrukturnimi vsebinami uvršča med najprestižnejše evropske smučarske centre.

Jahorina je priljubljeno zimsko letovišče na jugovzhodu Evrope in nekdanje prizorišče olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984. Destinacija je v zadnjem desetletju doživela razcvet in gradbeni bum, z znatnimi vlaganji, zato ni presenetljivo, da je postala privlačna za znane osebnosti, predvsem pevce, športnike in podjetnike iz celotne regije. Zdaj pa se je za nakup apartmaja na tem območju odločil tudi Grašo, pišejo hrvaški mediji.

Navedbe o nakupu potrdil tudi pevec

Kot neuradno poroča Večernji list, se Grašev apartma nahaja v okviru ekskluzivnega kompleksa Monterra, za naložbo, ki naj bi bila vredna vsaj 15 milijonov evrov, pa stoji tamkajšnji podjetnik Aleksandar Lazarević, ki že ima v lasti tudi Termag, enega najbolj priljubljenih hotelov na Jahorini. Prav v tem hotelu pa bo Grašo nastopil na koncertu 27. januarja 2024, kar je potrdil za Večernji list, odzval pa se je tudi na vprašanje o svoji novi naložbi.

"Vsi imajo radi Jahorino, saj je vir gostoljubja, pozitivne energije in dobre zabave za celotno regijo. Zaradi bližine se tja pogosto zgrinja veliko Dalmatincev, pa tudi Zagrebčanov, tam pa pogosto vidim tudi dragocene prijatelje iz Slovenije, BiH in Srbije. Ves svoj smučarski čas sem preživel na zahodu Evrope, apartmaja na Jahorini nisem kupil le zaradi smučanja, ampak ker je zagotovilo miru in avtentične zimske idile. Poleg tega je Jahorina blizu tako iz Splita kot iz Zagreba. Narava je nedotaknjena, infrastruktura kakovostna, destinacija pa v osnovi ponuja enako kot smučišča po vsej Evropi, le z več miru, kar je idealno za družinske počitnice. Končno je Sarajevo le 20 minut vožnje stran, v tem mestu pa se vedno počutim lepo in dobrodošlo," pravi Grašo.

Njegov sosed na Jahorini bo slovenski kuhar

Kot je še dodal, se veseli, ker bo njegov sosed v apartmaju njegova poročna priča, Tomaž Kavčič, najbolj cenjen slovenski kuharski mojster in lastnik restavracije Pri Lojzetu, ki se že vrsto let ponaša z Michelinovo zvezdico.

"V okviru Monterre bo Tomaž s svojim kulinaričnim znanjem in izkušnjami vodenja najzahtevnejših kuhinj obogatil restavracijo, katere odprtje kmalu sledi. Simbolno bova Tomaž in jaz obenem botra restavracije," pravi Grašo in dodaja, da ne dvomi v njegove sposobnosti. Saj je Tomaž med drugim kuhal za večino evropskih predsednikov in celo za igralca Georgea Clooneyja.

Ob tem Vječerni list še neuradno poroča, da so v istem kompleksu apartmaje rezervirala številna znana imena iz regionalne športne in umetniške estrade, zato se zdi, da bo Monterra resnično postala drugi dom za mnoge znane osebnosti.

Cena med 2700 in 4000 evri na kvadratni meter

Sicer cene apartmajev v Monterri ni mogoče najti, vendar so javno dostopne informacije, ki nakazujejo, da se cena giblje med 2700 in 4000 evri na kvadratni meter. V člankih izpred nekaj mesecev piše, da gre za popolnoma nov kompleks apartmajev na tem območju, ki je bil zgrajen po najvišjih arhitekturnih, oblikovalskih in tehnoloških standardih.

"Celoten kompleks 'Monterra Concept Termag' je zgrajen iz naravnih materialov z umirjenim oblikovanjem notranjosti ter energetsko učinkovitostjo in trajnostjo. Skupna vrednost naložbe kompleksa Monterra je ocenjena na približno 15 milijonov evrov, kar podjetje Termag uvršča med največje posamezne vlagatelje na Jahorini in v celotni BiH," med drugim piše med informacijami o nepremičninah