Križanke

Luka Basi in Nastja Gabor sta pred leti prekinila razmerje

K.M.
11. 9. 2023, 06.47
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik bi se moral v začetku avgusta poročiti z dolgoletno izbranko Nastjo Gabor, a sta se odločila, da poroko zaradi hudih poplav prestavita. Nam je pa Luka zaupal, da začetki njune ljubezni segajo že v najstniška leta, a da sta takrat razmerje za nekaj let prekinila.

Zaslonski posnetek
Luka Basi z zaročenko Nastjo Gabor

Na dan največjih poplav v Sloveniji, je imel Luka Basi načrtovano poroko s svojo izbranko Nastjo Gabor. Zaradi vremenskih razmer in katastrofalnih poplav je bila Koroška odrezana od sveta in dan pred poroko, tik pred odhodom na obalo, kjer naj bi se bodoča mladoporočenca poročila, sta bila primorana odpovedati poroko, saj je bilo več kot pol svatov iz njune Koroške. Je pa Luku ostala nepozabna fantovščina - MOMAČKA oziroma fantovščina. Prijatelji so mu pripravili nepozabno dogajanje, vse od jutranje nepričakovane budnice, do "ugrabitve", peljali so ga z zavezanimi očmi v središče Ljubljane in celo v mestno hišo do župana Zorana Jankoviča. Nekaj teh trenutkov je Luka delil tudi v novem spotu za pesem MOMAČKA.

Pesem je izšla na drugem Lukovem albumu Anđeo i vrag, na katerem je glasbenik izdal že nekatere svoje poznane uspešnice, ne manjka pa niti novih, še neslišanih, pesmi. Številne največje hite bo v živo zapel že ta petek, na velikem, svojem že tretjem, koncertu v ljubljanskih Križankah, ki ga je poimenoval kar Spektakel duetov. Na odru se mu bodo tudi letos pridružili številni zaenkrat še skriti gostje, še zadnje vstopnice pa si lahko zagotovite TUKAJ >>KLIKNITE<<

Kam sega njuna ljubezen? 

Nam je pa Luka vseeno razkril, kam sega zgodovina njegove in Nastjine ljubezni, ki je dejansko tudi "kriva" za pesem in videospot Momačka. "Zelo daleč nazaj, saj sva bila skupaj že v najstniških letih. Takrat sva se našla prek nekega omrežja, ne spomnim se ... Netloga ali MSN Messengerja ali nečesa, kar je bilo takrat priljubljeno. Potem pa klasika. Fantje smo 'težili' dekletom, naj gredo z nami na kavo, in to ves čas pisali. Sem se moral kar dolgo truditi, da je enkrat rekla da. Prvič sva se sicer spoznala po eni zabavi, ko sem jo sredi noči končno spravil ven iz hiše in sva se dejansko takrat tudi prvič v živo spoznala. Že kot najstnika sva se zelo hitro razumela in imela podoben pogled na življenje."

Življenje pa je njuno razmerje za nekaj let prekinilo. Luka je odšel študirati v Ljubljano, treniral je odbojko, kar je bilo krivo za to, da se nista nič več videla. "Med nama je leto dni razlike. Ko sem šel študirat v Ljubljano, sem treniral še odbojko, zaradi česar se nisva nič videla, ker me dejansko ni bilo na Koroškem. Kar v starosti 16 ali 17 let v razmerju preprosto ne gre. Ko sva se po nekaj letih po naključju spet našla, je bilo tako, kot da teh pet ali šest let sploh ne bi minilo," nam je še zaupal glasbenik, ki obljublja, da bo poroka "na sporedu" že naslednje leto. 

Zadnje vstopnice za petkov Spektakel duetov v Križankah so že na voljo. Zagotovite si jih TUKAJ >>KLIKNITE<<

Neo Visuals
Luka Basi z novo pesmijo Momačka predstavlja tudi svoj drugi album.