Lažje zadihal

Obtožbe zoper Aleca Baldwina umaknjene, a ...

R.T.
21. 4. 2023, 08.15
Posodobljeno: 21. 4. 2023, 08.21
Deli članek:

Nova spoznanja terjajo nadaljnjo preiskavo. Igralcu se je gotovo odvalila skala od srca.

Profimedia
Alec Baldwin

Zaradi nevarnega ravnanja s strelnim orožjem je leta 2021 na snemanju filma Rust v Novi Mehiki umrla snemalka Halyna Hutchins. Alecu Baldwinu, ki je v rokah držal orožje, je še do nedavnega grozilo, da bo v slučaju, da ga obsodijo, zaradi nenamernega uboja moral v zapor – do 18 mesecev – in plačati denarno kazen.

Dva tedna pred začetkom sojenja pa so bile obtožbe zoper igralca umaknjene. Kot je sporočilo tožilstvo Nove Mehike, so v zadnjih dneh prišli do novih spoznanj, ki terjajo nadaljnjo preiskavo. Vendar pa so tožilci dodali, da to Baldwina ne odvezuje krivde in da ga lahko ponovno obtožijo.

Baldwinovi pravni zastopniki so odločitev tožilcev pozdravili.

Igralec je na ranču v okolici mesta Santa Fe vadil z rekvizitom, v katerem so bili pravi naboji, ko se je ta sprožil in usodno ranil 42-letno snemalko. Ranjen je bil tudi režiser Joel Souza. 65-letni Baldwin je zanikal, da je pritisnil na sprožilec, a je preiskava zaključila, da brez tega naboja pač ne bi bilo mogoče izstreliti.

Hannah Gutierrez-Reed, ki je bila na snemanju odgovorna za orožje, za razliko od Baldwina še vedno grozi, da jo v primeru obsodbe zaradi nenamernega uboja doleti do 18 mesecev zapora in denarna kazen.