Rust

Po smrti snemalke se nadaljuje snemanje filma

J.P.
20. 4. 2023, 17.12
Posodobljeno: 20. 4. 2023, 17.14
Deli članek:

Iz Nove Mehike so se preselili v Montano.

Profimedia
Alec Baldwin

18 mesecev po usodnem streljanju, ki je življenja stalo snemalko Halyno Hutchins, se snemanje filma Rust nadaljuje.

Hutchins je bila ubita, ko je med vajami v Novi Mehiki oktobra 2021 počila pištola colt.45, ki jo je držal hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin. Režiser Joel Souza je bil pri tem poškodovan.

Baldwin se skupaj s Hannah Gutierrez-Reed, ki je bila na snemanju odgovorna za orožje, že sooča z obtožbami uboja, zaradi česar bi lahko končala v zaporu. Igralec se je sicer izrekel za nedolžnega.

Baldwin ni ostal brez vloge, snemanje pa se nadaljuje na novi lokaciji v ameriški zvezni državi Montana – prej so snemali v Novi Mehiki. Delujoče orožje in pravi naboji so prepovedani.

Hutchins je nadomestila Bianca Cline, Souza pa se vrača. Soprog pokojnice je izvršni producent, Baldwin pa ima poleg glavne vloge še vlogo producenta.

Prizor, v katerem je bila Hutchins ustreljena, so napisali na novo. Cline bo skušala uresničiti njeno vizijo, svojo plačo pa bo darovala v dobrodelne namene.

Če bosta Baldwin in Gutierrez-Ress spoznana za kriva nenamernega uboja, jima grozi največ 18 mesecev zapora in denarna kazen.