poravnava

Nekdanja žena bo Deppu plačala milijon dolarjev zaradi razžalitve

M. T. V.
19. 12. 2022, 19.54
Posodobljeno: 19. 12. 2022, 20.04
Deli članek:

Konec sodne agonije: nekdanja zakonca Amber Heard in Johnny Depp sta se pogodila, ona bo plačala, a poudarja, da to ne pomeni, da igralec ni bil nasilen nad njo.

Profimedia
Johnny Depp in Amber Heard

Amber Heard je sporočila, da se je z nekdanjim možem, igralcem Johnnyjem Deppom, pogodila in mu bo plačala milijon dolarjev zaradi razžalitve, saj ima dovolj vse te sodne agonije pred očmi javnosti. »To je bila zelo težka odločitev,« je dejala 36-letnica. Potem ko se je v Angliji 59-letni Depp izgubil tožbo proti časopisu Sun, ki ga je poimenoval »pretepač žensk«, češ da je Amber govorila resnico in se jo je res fizično lotil, je ameriška porota razsodila drugače. Igralcu je pritrdila, da ga je nekdanja žena s trditvami, da jo je pretepel in bil do nje tudi psihično nasilen, oblatila v javnosti, češ da za nasilje naj ne bi bilo dokazov (oziroma so med sojenjem vse dokaze uspeli izločiti). Sodišče je razsodilo Johnnyju v prid, Amber naj bi mu plačala 10 milijonov dolarjev.

Ne more več

Amber se je na to pritožila, a se je sedaj odločila, da se pogodi.
»Tega nisem sama izbrala. To je priložnost, da se oddaljim od tega, iz česar sem poskušala oditi že pred šestimi leti. Branila sem resnico in si s tem uničila življenje.« Povedala je, da je bilo sojenje v Angliji zaprto za medije in pravično, medtem ko v medijske pozornosti željni Ameriki »očitno več pomenita priljubljenost in moč«. »Bila sem izpostavljena in ponižana in tega preprosto ne morem še enkrat preživljati, ne še tretjič. Ne morem tvegati nemogoče visokega računa – ne le finančnega, pač pa tudi psihičnega, fizičnega in čustvenega.« Pravi še, da je izbrala svobodo, da se posveti tistemu, kar ima rada – svojemu delu.

Igralec pozdravlja zmago

Oglasil se je tudi Depp, preko odvetnikov je dejal, da je zadovoljen, da zapira to boleče poglavje. Milijon dolarjev, ki ga bo dobil od Amber, bo daroval več različnim dobrodelnim organizacijam, je napovedal. Hkrati poudarja, da to pomeni, da Amber pritrjuje odločitvi sodišča v njegov prid in da so bile torej njene trditve o njegovem nasilju iz trte zvite.

Spomnimo: potem ko ga je Amber obtožila fizičnega in psihičnega nasilja, je Depp izgubil več filmskih in oglaševalskih projektov, med njimi vlogo Grindelwalda v franšizi Magične živali.