Um proti duši

Ko razumemo smisel, nam ni več treba trpeti bolečine in tegob

Mirela Smajić, IzBrano z Mirelo
19. 12. 2022, 19.18
Posodobljeno: 19. 12. 2022, 19.23
Deli članek:

Tudi če sprejmete, da so vse spremembe spremembe na bolje, običajno ne razumete, zakaj so nove okoliščine, razmere ali pogoji boljši …

Dreamstime
Božanski del nas je predrzen in uporabil bo vsako sredstvo, da bi nas zbudil.

Ne razumete narave izboljšanja. Morda zato, ker izboljšanje ni nujno povezano z zunanjimi pogoji, temveč z notranjimi.
Sprememba se je pojavila zaradi nečesa, česar ne vidite. To je povzročilo spremembo. Ko to dojamete in sprejmete resnico, se bo vaše vsakdanje življenje spremenilo.
Neale Donald Walsch v knjigi Ko se vse spremeni, spremeni vse, pojasni, zakaj življenje ni to, kar mislimo, da je. Obstaja vzrok, zakaj se stvari dogajajo tako, kot se. Nismo žrtev tega vzroka, temveč smo ravno mi povod. To idejo bomo težko sprejeli, če ne bomo jasno razumeli svoje resnične identitete; kdo smo v resnici in zakaj smo na Zemlji v tej tesni obliki in kaj je resnični namen življenja. Brez tega razumevanja nobeno življenje ne more imeti veliko smisla. S tem razumevanjem pa ima smisel vse. In ko razumemo smisel, nam ni več treba trpeti bolečine in tegob, ki smo jih do zdaj doživljali.

ILUZIJA Z RAZLOGOM
Spremembe lahko prihajajo z leve in z desne, pa nas ne bodo vrgle iz tira, niti ne bomo postali zaradi njih žalostni ali jezni. Spremenili bomo izkušnjo spremembe, saj bomo razumeli vse, kar je treba razumeti o spremembi, vključno z naslednjim …
Vsaka sprememba je sprememba na bolje. Sprememba se pojavi, ker tako želimo sami.
Um takšno stališče zavrača, toda duša kriči do neba. Ker duša ve, česar um ne more dojeti. Ker um deluje s podatki iz preteklosti, duša pa biva v tem trenutku. In ta trenutek je vse, kar je. Drugega trenutka ni, čeprav smo ustvarili iluzijo, da je. To iluzijo smo ustvarili z razlogom. Da bi lahko spremenili svoje dojemanje, zakaj se spremembe zgodijo, bomo morali spremeniti svoje dojemanje tega, kdo smo, kje smo, zakaj smo tam, kjer smo, in kaj poskušamo tam izpolniti.

MOČ OPAZOVALCA
Spremeniti moramo način, kako doživljamo spremembe, če se želimo dobro počutiti v svoji bliskovito se spreminjajoči prihodnosti. To nam lahko uspe, če bomo celovito živeli svoje življenje. Naša duhovna vibracija, razumevanje in izkušnje niso nič manj pomembni pri tuzemskem izrazu življenja kot naša umska vibracija, razumevanje in izkušnje; da duhovni in mentalni vidik nista ločena, temveč delujeta skupaj kot celovito bitje – to, kar smo.
Vsaka resnica je subjektivna. Resnice ne odkrivamo, temveč jo ustvarjamo. Ne opazujemo je, temveč jo naredimo.
Kvantna fizika pravi, da opazovalec vpliva na vse, kar opazuje. V tej znanstveni trditvi se skriva globoko razumevanje. Pomeni, da vsak vidi drugačno resnico, saj vsak ustvarja, kar vidi.
Opazovalec vpliva na vse, kar opazuje.
Ali povedano drugače: videno je odvisno od točke, s katere opazujemo. Zdi se, da Bog ustvarja Božjo izkušnjo božanskega, z vsakim posameznim delčkom posebej. Zato ni edinega pravega odgovora na osnovna vprašanja o življenju, je zgolj vaš odgovor.

LASTNA RESNIČNOST
Bistvo življenja je mnogo globlje in se skriva v odločanju, ustvarjanju, izražanju in v tem, kdo smo v resnici (kot nasprotje tistemu, kar mislimo, da smo), in v ponovnem ustvarjanju sebe v vsakem dragocenem trenutku sedanjosti v naslednji najveličastnejši različici najčudovitejše vizije, ki smo jo kdaj imeli o tem. Vse to nam je omogočeno ravno zaradi tega, kar smo. Glede na to, da smo individualni aspekt božanskega, imamo sposobnost ustvarjati lastne izkušnje življenja, torej svojo resničnost.
Imamo priložnost to početi vsak dan svojega življenja. Z uporabo mehanike uma se odločimo, kako se bomo odzvali na vsako stvar, ki se nam zgodi, in kaj bomo izkusili. Z uporabo sistema duše pa izberemo perspektivo, ki bo botrovala našemu odzivu.

KLJUČ JE V PERSPEKTIVI
Le sistem duše je v celoti učinkovit v ustvarjanju naše perspektive, kajti samo duša dojame sedanji trenutek in vse trenutke v času, saj se samo duša razteza ves čas. Um ne more s tako globoko zavestjo videti sedanjega trenutka, saj je pri analizi omejen s podatki iz preteklosti, in če se še tako trudi, se ne more znebiti okvirov. Zato pa lahko mi spustimo v okvir nove podatke širše perspektive.
Naloga duše je umu priskrbeti dodatne podatke za božanski del nas, ki je predrzen! Uporabil bo vsako sredstvo, vsako orodje, dogodek, osebo, vse, kar mora, da bi nas zbudil, in samo duša ve, kateri aspekt božanskega naj bi nam sedanji trenutek omogočil izraziti. Samo z odzivom uma, brez sodelovanja duše, prekinemo linijo vzročnosti in hudo omejimo svojo zmožnost za takšen odziv, ki bi nam pomagal razkriti, kdo smo dejansko in kdo želimo postati zdaj.