Na domačih Ravnah na Koroškem

Luka Basi kandidira na volitvah za občinskega svetnika

E. J.
27. 10. 2022, 12.40
Posodobljeno: 27. 10. 2022, 13.49
Deli članek:

Med kandidati za občinski svet Občine Ravne na Koroškem smo na nestrankarski Listi Rožen našli znanega kandidata: glasbenika Luko Basija. Povedal nam je, zakaj se je odločil za kandidaturo.

Revija Zvezde
Luka Basi kandidira za občinskega svetnika na domačih Ravnah na Koroškem.

Znanega in priljubljenega pevca Luko Basija, ki se uradno sicer podpisuje Luka Basi Prikeržnik so občani opazili med kandidati za občinski svet Občine Ravne na Koroškem. Kandidira na nestrankarski Listi Rožen, ki jo vodi trenutni župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Luki, ki glasbene uspehe žanje tako doma kot tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer je izredno popularen, smo zato postavili nekaj vprašanj: zakaj je stopil v politiko, za kaj bi se kot izvoljeni občinski svetnik zavzemal in ali bo zaradi vstopa v politiko opustil glasbeno kariero ter zakaj kandidira na Ravnah na Koroškem?

zajem zaslona
Luka z družino, z Nastjo Gabor, ki je prav tako pevka in njunima otrokoma, Taijem in Tio.
Nedolgo nazaj je namreč predstavil svojo novo hišo, ki ni na Koroškem, ampak menda v bližini Ljubljane, v njej pa živi s zaročenko Nastjo Gabor in njunima dvema otrokoma, sinom Taijem in hčerko Tio.

Odzval se je povabilu

Luka nam je odgovoril: »Politika me ne zanima. Povabilu v sodelovanju v občinskem svetu sem se odzval zaradi možnosti soustvarjanja prihodnosti na lokalni ravni, kjer bom tudi živel in kjer bo prihodnost moje družine.«

osebni arhiv
Znani pevec pravi, da se namerava v prihodnosti preseliti nazaj na Koroško.
Kot kaže, torej Luka v prihodnosti torej načrtuje selitev nazaj na Koroško, z glasbo pa bo še naprej razveseljeval svoje številne oboževalke in oboževalce, doma in čez mejo.