Na noč čarovnic

Joker out osvajajo srbsko glasbeno sceno

E. J.
27. 10. 2022, 10.19
Posodobljeno: 27. 10. 2022, 10.40
Deli članek:

Po dobrih odzivih nastopa skupine Joker Out na festivalu Exit v Novem Sadu je naš najbolj vroči domači bend tik pred nočjo čarovnic na radie poslal naslovni singel njihovega pred kratkim izdanega drugega studijskega albuma - Demoni, ki mu bo prav na noč čarovnic sledil še video izpod prstov njihovega rezidenčnega režiserja Marka Pirca.

Vita Orehek
Po uspešnem nastopu na letošnjem Exitu v Srbiji so se joker Out odločili osvojiti tudi tržišče nekdanje Jugoslavije.

Demoni, precej plesno obarvana kitarska skladba z besedilom v srbščini, so prva uradna izdaja za tržišče nekdanje Jugoslavije, ki so ga Jokerji sicer že potipali poleti ob letošnjem nastopu na Exitu in se mu, kot pravijo, nameravajo v bodoče posvetiti z načrtovanimi promocijskimi aktivnostmi in koncerti. “Originalni 'beat' za to pesem je ustvaril Damjan Jovič, vodja kolektiva Dravle Records, ki je najbolj znan po ustvarjanju hip hopa in plesne glasbe. Bojan Cvjetićanin je na tisto podlago napisal refren in nam vse skupaj pokazal na vaji, potem pa smo skladbo skupaj odpeljali v bolj bendovske vode in iz nje napravili, to kar slišite,” pravijo Jokerji, ki na noč čarovnic obljubljajo tudi videospot.

Marko Aplner
Ob osvajanju bratske soseščine, kot pravijo, ne bodo zanemarili domačih fenov.
Naravo so pripeljali v studio

“Video smo ustvarili na isti sceni, kjer so nastale tudi naslovnica za album in zadnje promocijske fotografije. Ideja in izvedba sta malo posebni v primerjavi z običajnimi glasbenimi spoti, vse skupaj smo posneli v dobri uri, priprave pa so trajale nekoliko dlje, saj smo vso to naravo, ki jo vidite dejansko pripeljali in postavili v studio. Spot je nekoliko nekonvencionalen, stoji na enem samem kadru, kjer plešemo med ogledali. Mogoče je to celo najbolj alternativen spot, ki smo ga naredili do sedaj, ” je povedal frontman benda Bojan, ki komaj čaka ponedeljek, ko bo videospot predstavljen občinstvu.

Vita Orehek
Obljubljajo malce poseben videospot, na katerega bo treba počakati do noči čarovnic, v ponedeljek.
Zapustil jih je basist

Tik pred osvajanjem širše regije pa je skupino Joker Out zapustil prvotni član, basist Martin Jurkovič, kar so člani skupine objavili na svojem Instagramu. V videu, ki so ga objavili, je Martin nagovoril oboževalce in povedal, da se je odločil za novo karierno pot in da se njegova glasbena pot na tem mestu končuje.

Vita Orehek
Nad malce posebnim videospotom, kjer plešejo med ogledali, so glasbeniki navdušeni.