BI GA PREPOZNALI?

Goran Višnjić po novem svetlolasec z rdečkasto brado

M. T. V.
22. 7. 2022, 12.34
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 13.30
Deli članek:

Igralec je osupnil s fotografijo na Instagramu: popolnoma neprepoznaven, a takšen videz od njega zahteva nova vloga Vikinga.

Mediaspeed
Goran Višnjić

Hrvaškega igralca Gorana Višnjića, zvezdnika serije Urgenca, poznamo po njegovih gostih temnih laseh – a teh očitno ni več. Zaradi vloge v tretji sezoni Netflixove zgodovinske serije Vikingi: Valhalla, v kateri bo zaigral Erika Rdečega, očeta glavnega junaka Leifa Erikssona (tega upodablja Sam Corlett), je moral popolnoma spremeniti svoj videz. Pustil si je dolgo brado in si na svetlo pobarval lase.


V intervjuju za hrvaško revijo Gloria je pred nekaj tedni že namignil, da bomo presenečeni, ko ga bomo zagledali. »Prepričan sem, da bodo mnogi osupnili nad mojo preobrazbo. Imam novo pričesko in brado, tu pa je še atraktivna kostumografija.« povedal je še, da je snemanje zelo fizično zahtevno – kakopak, če pa igra bojevitega Vikinga.

Erik Rdeči je bil vikinški raziskovalec, znan kot odkritelj Grenlandije – tja se je odpravil, ko so ga zaradi več umorov izgnali iz Islandije, kjer je ustanovil prvo nordijsko naselbino na otoku ter postal spoštovan in bogat poglavar, njegov sin Leif pa je prvi Viking, ki je odkril Severno Ameriko.

Hollywoodski zvezdnik je še izdal, da bodo del serije posneli tudi na Hrvaškem – a na žalost ravno tiste dele, v katerih sam ne igra. Gorana bomo sicer še pred Vikingi videli v novi verziji kultne grozljivke Hellraiser.

Za pokušino napovednik prve sezone Vikingov: Valhalla, ki je bila predvajana spomladi: