Slovo

Umrl Paulie "Walnuts" Gualtieri iz Sopranovih

R.T.
9. 7. 2022, 11.07
Posodobljeno: 9. 7. 2022, 11.13
Deli članek:

V 80. letu starosti je umrl Tony Sirico, najbolj poznan po vlogi mafijca Paulieja "Walnuts" Gualtierija v kultni seriji Sopranovi.

Profimedia
Pokojna soigralca v Sopranovih James Gandolfini in Tony Sirico.

Paulie "Walnuts" Gualtieri, v vlogi katerega se je pred dvema desetletjema znašel Sirico, je bil eden ključnih mafijcev v kriminalni združbi iz ameriške zvezne države New Jersey, uprizorjeni v priljubljeni seriji Sopranovi. »Tony je bil edinstven: po žilavosti, zvestobi in širokosrčnosti mu med znanci ni bilo para,« je na Instagramu navedel njegov soigralec iz serije Michael Imperioli. Dodal je, da mu je »danes počilo srce« in da je ponosen, da je »z dragim prijateljem Tonyjem« ustvaril večino svojega najboljšega in najbolj zabavnega dela. Vest o njegovi smrti je sicer na Facebooku sporočila njegova družina. »Družina Gennara Anthonyja 'Tonyja' Sirica vas z veliko žalostjo, a tudi z neverjetnim ponosom, ljubeznijo in lepimi spomini, obvešča o njegovi smrti 8. julija zjutraj,« so zapisali.

Sirico je vlogo v Sopranovih, ki je zaznamovala njegovo življenje, prejel v obdobju, ko je kot 55-letnik prebival pri mami v Brooklynu v New Yorku. To sicer ni bila njegova prva vloga v gangsterskih filmih, leta 1990 je denimo nastopil že v filmu Dobri fantje Martina Scorseseja. Rojen je bil v Brooklynu, za pasom pa ima tudi 28 aretacij, pri čemer je dvakrat pristal v zaporu. »Ko sem odraščal, se je vsak poskušal dokazati. Moral si imeti tatu ali strelno rano,« je leta 1990 dejal v intervjuju za LA Times. Že od poznih 70. let minulega stoletja je sicer prevzel številne manjše vloge lopovov in pametnjakovičev ter nastopal v televizijskih oddajah, kot sta Kojak in Miami Vice, ter filmih z mafijsko tematiko, kot sta Dobri fantje in Mickey Blue Eyes, poroča STA.

Bil je tudi dober prijatelj slavnega igralca Jamesa Caana, ki se je poslovil v četrtek. Zapustil je dva otroka in več vnukov, vzrok smrti pa zaenkrat ni znan.