BQL

»Želiva verjeti, da je pomembna izključno pesem«

Katja Kaja Mejač
19. 2. 2022, 11.01
Posodobljeno: 19. 2. 2022, 11.08
Deli članek:

V finalu Eme se bosta danes preizkusila tudi brata Piletič (BQL), za katerima sta že dve uspešnici na omenjenem festivalu in pa tudi dve drugi mesti.

Neo Visuals
Pesem za Emo je ovinek v bolj urbano smer, še vedno pa bosta vztrajala v bolj zabavnih glasbenih vodah.

Pred vama je že tretji finale Eme, kaj je danes drugače?

Drugače je to, da sva letos neobremenjena z rezultatom. Najin cilj je ustvariti dober nastop, uživati na odru in pokazati svoj najboljši jaz.

»Vsi bližnji so komaj čakali na Emo. Verjetno še bolj kot midva. Seveda zelo stiskajo pesti.«

Vajin polfinalni nastop ima trenutno največ ogledov, tudi oboževalci Evrovizije vaju postavljajo visoko na lestvice. Je zaradi tega kaj več treme?

Na neki način nepričakovano in nama zelo laska. Je pa res, da zaradi tega ne želiva, da bo v finalu kaj drugače. Pozitivna trema je dobrodošla, večja pričakovanja zaradi tega pa ne.

Vidva sta v resnici bolj »tiho«. Že pred polfinalom sta letos redko govorila o Emi, tudi zadnji teden nista pretirano pozivala h glasovanju – želita, da pesem in čustva govorijo sama zase?

V resnici ste zelo dobro opisali najino mišljenje. Ne želiva fanfar okrog tega, da je BQL znova na Emi. Želiva, da ljudje sami po sebi ocenijo pesem ter začutijo njeno »težo« v besedilu in melodiji.

Letos se bosta preizkusila tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas – kot en nastopajoč – se veselita te izkušnje?

To je zgodovinski trenutek. Še nikoli se ni zgodilo, da bi en lik v tem šova zastopala dva – no, morda sva pa vsaj nekje lahko prva. Zelo se veseliva, vabilo sva sprejela z odprtimi rokami. To bo oddaja, v kateri bova dala vse karte na mizo. Poleg nastopov in preobrazb se zelo veseliva tudi tega, da bodo ljudje skozi oddajo spoznali, kdo sta v resnici Rok in Anej.

Urša Premik
Rok in Anej se bosta v prihajajočih mesecih preizkusila tudi v preobrazbah v sklopu šova Znan obraz ima svoj glas.

Obstaja strah, da bi vajino sodelovanje vplivalo na uvrstitev na Emi?

Verjamete ali ne, dobila sva že nekaj vprašanj na to temo od trenutka razkritja sodelovanja. Toda verjameva, da je na prvem mestu vedno glasba. Verjameva in želiva verjeti, da sta za glasovanje pomembna izključno pesem in nastop. Ne verjameva, da bi razkritje sodelovanja na šovu Znan obraz ima svoj glas lahko vplivalo na drugačne poglede strokovne žirije. To je kvečjemu pozitivna stvar. V končni fazi sva glasbenika, ki neodvisno svojo glasbo predstavljata v različnih medijih. Danes na RTV Slovenija, jutri na Pop TV in tako naprej.