Zmagovalka Master Chefa

Več kot mesec dni je nosila zaročni prstan in nihče ni tega opazil

Eva Jandl
16. 2. 2022, 18.54
Posodobljeno: 16. 2. 2022, 18.58
Deli članek:

Pogovarjali smo se z zmagovalko kuharskega šova MasterChef Slovenija Saro Rutar, ki je na valentinovo sporočila veselo novico, da se je zaročila. Razkrila nam je, da se je zaroka v resnici zgodila že prej. Kakšni so poročni načrti in kakšne spomine ima na kuharsko tekmovanje?

Marcella
David je Saro zaprosil s tradicionalnim poklekom, medtem, ko je ta mesila testo.

Čestitam ob zaroki! Ste pričakovali prstan na valentinovo?

Hvala! Lahko vam zaupam, da se je zaroka uradno zgodila na božič, ampak nihče, prav nihče tega ni opazil! In ves čas sem nosila prstan, z Dejanom sva bila pri mojih in njegovih starših na obisku, a ni nihče nič rekel. Midva sva se pa le smejala in bilo nama je lepo, da imava to samo zase. Odločila sva se, da bova novico podelila na valentinovo.

Razmišljata o poroki? Junija pričakujete prvega otroka.

O tem sva se pogovarjala, a ne delava načrtov. Nikoli se nisem želela poročiti noseča, s trebuhom, a tako je moralo biti. (smeh) Dejanu sem vedno govorila, naj me zaprosi, še preden zanosim. Ne vem sicer, kako bodo nosečniški hormoni vplivali name; morda pa se bom vseeno želela poročiti, preden se otrok rodi. Ne želim preveč pritiska: ta čas prenavljava hišo, otrok je na poti, čaka naju selitev in rada bi se preselila še pred porodom.

Osebni arhiv
Sara Rutar in Dejan

Kakšna pa je vaša sanjska poroka?

Vedno sem si želela majhno, intimno poroko, sanjsko bi bilo, če bi lahko ubežala nekam na toplo, se poročila sama, za družino pa kasneje priredila zabavo. Zdaj razmišljam, da bi počakala, da otrok zraste in bi bil lahko z nama na poroki, to je zagotovo nekaj lepega. Odločala se bova spontano.

Pop TV
Rutarjeva je zmago na MasterChefu Slovenija namenila mami.

Začenja se nova sezona kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. Kakšni so vaši spomini na šov, je bila to dobra izkušnja, bi jo ponovili?

Je lepa življenjska izkušnja, ki mi bo ostala v spominu vse življenje. Seveda je od posameznika odvisno, kaj želi iz takega šova pridobiti, a meni je pomagal odpreti vrata v svet kulinarike, o katerem sem vedno sanjala; s šovom sem dobila vstopnico v ta svet. Rastem, se dodatno izobražujem in lahko delam to, kar me najbolj veseli. Novička o nosečnosti naju je presenetila, čeprav sva si tega želela, tako da se bodo moji projekti malce zavlekli. Ob prenovi bom namreč dobila svojo delavnico, kjer bom gostila delavnice in prodajala slaščice. Porodniški dopust bom izkoristila za razmislek in načrtovanje svojega poslanstva.