Kraljica soproga

Dobila Elizabetin blagoslov: Britanci si za kraljico želijo Camillo

R.T.
9. 2. 2022, 09.36
Posodobljeno: 9. 2. 2022, 09.39
Deli članek:

Kronana ob skupaj s princem Charlesom. Tako bo postala kraljica soproga.

Profimedia
Camilla med Britanci uživa precejšnjo priljubljenost.

Ko pride čas, bo Camilla Parker Bowles »znana kot kraljica soproga«, je na 70. obletnico svoje vladavine v pismu podanikom zapisala britanska kraljica Elizabeta II. in dodala, da upa, da bodo ljudje njen in princu Charlesu nudili enako podporo kot so jo njej.

Naziv kraljica soproga pomeni, da bo Camilla kronana poleg Charlesa in da bo v javnosti znana kot kraljica Camilla.

Princ Charles je v odzivu na to odločitev kraljice sporočil, da sta s Camillo »ganjena in počaščena«. Materi se je zahvalili in sporočil, da je »moja draga soproga je bila moja stalna podporo ves čas, ko sva si skupaj prizadevala služiti in podpirati njeno veličanstvo in ljudi v naših skupnostih«, je dodal princ.

Včeraj opravljena raziskava na Otoku kaže, da 74-letna Camilla uživa veliko podporo. 55 odstotkov Britancev podpira odločitev kraljice, 28 odstotkov pa ji nasprotuje. Kljub temu pa je 58-odstotkov Britancev prepričanih, da bi bila pokojna princesa Diana boljša kraljica. Le 16 odstotkov je v tem pogledu prednost dalo Camilli.

Anketa ni pozabila niti na princa Harryja in njegovo soprogo Meghan Markle. Kot kažejo rezultati, je 59 odstotkov Britancev mnenja, da sussekška v zadnjem letu kraljici nista nudila dovolj podpore. Le 20 odstotkov jih je takih, ki menijo, da sta ji ob strani stala v zadostni meri.