Zaplet z bolniško

Gojc, ki komaj stoji na nogah, prejel opravičilo in nekaj zadoščenja

R.T.
24. 12. 2021, 06.36
Posodobljeno: 24. 12. 2021, 08.17
Deli članek:

Slovenskemu igralcu, ki okreva po hudem poteku covida-19, zaradi katerega je bila potrebna hospitalizacija na Golniku, so se za nastale tegobe opravičili.

Osebni album
Gojc je pojasnil, da je opravičilo z veseljem sprejel.

Poročali smo že o težavah, v katerih se je znašel slovenski igralec, režiser in pevec Gojmir Lešnjak – Gojc, ki bi moral na podlagi odločitve Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) iz Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik, kjer se je zdravil zaradi zelo hudega poteka covida-19, skočiti naravnost nazaj na delo. Obstajala je le ena težava, Gojcu noge komajda služijo, njegovi dnevi pa so ustrojeni po meri rehabilitacije. »Nikomur ne privoščim svoje izkušnje, a toliko moči že imam, da se bom zoperstavil človeški bebavosti brezsrčnih in brezsramnih birokratov,« je napovedal nedavno.

Kot so nam takrat pojasnili na ZZZS, mora igralec po prejeti odločbi, v kolikor ocenjuje, da ni sposoben za delo, bodisi obiskati svojega izbranega zdravnika bodisi se na odločbo pritožiti. No, Gojcu so se pred dvema dnevoma vsaj zadeve, povezane z bolniško odsotnostjo, vendarle postavile na kolikor toliko pravo mesto. Prejel je namreč opravičilo. »Tole sem dolžan pribeležit: poklicala me je moja zdravnica in prenesla globoko opravičilo ZZZS ja zaradi nepremišljene odločbe o končanju moje bolniške! Lepo! Še je upanje in zdravnica, ki je “zakuhala” odločbo je pokazala svojo človečnost!« je v sredo zapisal na družabnem omrežju. Pojasnil je še, da je opravičilo z »veseljem sprejel v upanju, da do podobnih situacij ne bo več prihajalo!«